0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Så avkalkar du din kaffemaskin

  Instruktioner för avkalkning
   

  Klicka på loggan för din kaffemaskin för rätt avkalkningsinformation.


   

  Vad är kalk, eller kalkavlagringar?
   

  Hårt vatten har höga nivåer av kalk och magnesium, vilka är viktiga ämnen för kroppen. Men när vattnet blir uppvärmt i kaffesmaskinen bryts kalket och magnesiumet ner och bildar kalkavlagringar. Dessa avlagringar påverkar bland annat vattenkokaren och pumpen i kaffemaskinen. Områden där vattnet stannar kvar längst, så som vattenkokaren, blir värst drabbat av kalk.

  Hur påverkar kalkavlagringar din kaffemaskin?

  Att avkalka din kaffemaskin hjälper dig med följande:

  • Förlänger kaffemaskinens livstid.

  • Försäkrar att du alltid får rätt volym kaffe i koppen.
  • Säkerställer att kaffet har perfekt temperatur.
  • Minimerar ljudnivån.
  • Du slipper onödiga reparationskostnader.
  • Säkerställer att creman förblir perfekt.
  • Säkerställe att kaffets smak förblir perfekt.

  Uppbyggnaden av kalk över en längre tid bromsar vattenflödet och skapar värmeproblem i kaffemaskinen vilket så småningom kan leda till blockeringar i kaffesystemet. Detta innebär att mängden kaffe som kommer ut ur maskinen sakta minskar och kaffetemperaturen blir lägre. När mer och mer kalk byggs upp, kommer minskningen av vattenflödet göra att pumpen måste arbeta hårdare, vilket gör att maskinen kommer att låta betydligt mer.

   

  Har din kaffemaskin ovanstående problem bör du omedelbart avkalka din maskinen. Om du inte avkalkar så kommer din kaffemaskin efter ett tag att sluta fungera. Om din maskin slutat fungera på grund av att den inte blivit avkalkad täcker inte garantin reparationskostnaden.

  Hur påverkar kalkavlagringar kaffets crema?

  Crema är ett gyllenbrunt krämskikt på kaffets yta. En perfekt espresso-crema ska vara gyllenbrun, tjock och smaka sött. Eftersom kalkavlagringar minskar tryck och vattenflöde i maskinen, blir creman efterhand betydligt tunnare på en maskin som inte avkalkats ordentligt.

  cafissimo-logo

  Hur påverkar kalkavlagringar smaken på kaffet?

  Om du inte avkalkar din kaffemaskin kommer kalken efter ett tag att täcka väggarna inne i maskinens vattenkokare. Kokarens funktionalitet försämras då avsevärt och kaffet blir inte längre blir lika varmt. Dessutom kan avlagringarna fälla av, vilket leder till att små kalkflingor kommer ut i din dryck

   

  Kalkflingorna är högkoncentrerade mineraler som kan påverka smaken på kaffet. Flingorna kan förekomma i olika färger, vilket tyder på att de har blandats med andra mineraler eller metaller. Ett enkelt och säkert sätt att slippa avlagringar i ditt morgonkaffe är att avkalka din maskin regelbundet.

  Hur tar man bort kalkavlagringar i maskinen?
   

  De flesta hushållsapparater som värmer upp vatten kommer att bygga upp kalkrester. Avkalkningsmedel används för att lösa upp kalket i vattnet. Philips använder sig av den mest effektiva lösningen för avkalkning, som löser upp kalket utan att den skadar kaffebryggaren. Var noga med att enbart använda godkända avkalkningsmedel från Philips eller Saeco så skadar du inte maskinen.

  Vad ska jag använda för att avkalka maskinen? Varför fungerar inte vinäger?

  Vinäger består i huvudsak av ättiksyra och vatten. Det är en vanlig missuppfattning att du kan avkalka din kaffemaskin med vinäger. Philips rekommenderar att aldrig använda vinäger för avkalkning, utan enbart avkalkningsmedel från Philips eller Saeco. Du ska inte använda vinäger för att:

   

  1. Det gör inte jobbet! Vinäger innehåller ättiksyra medan Philips avkalkningsmedel består av citronsyra och mjölksyra. Ättika kan bryta ner vissa avlagringar, men rengör inte din kaffemaskin lika effektivt som Philips avkalkningsmedel. Till exempel tar ättika inte bort oljan som kaffebönan kan lämna ifrån sig.

   

  2. Vinäger lämnar en stark lukt i maskinen. Kvarvarande oljor i maskinen kan ta upp vinägern, vilket ger en besk smak på kaffet.

   

  Undvik helt avkalkningsmedel baserade på mineralsyror, såsom svavelsyra, klorvätesyra och sulfaminsyra. Dessa avkalkningsmedel kan skada kaffemaskinens rörsystem.

  Klicka på produkterna för mer information.

  Hur ofta bör jag avkalka maskinen?
   

  Hur ofta du ska avkalka din maskin beror främst på följande:
  1. Hur hög kalk- och magnesiumhalt som finns i vattnet (mäts genom vattnets "hårdhet")
  2. Hur mycket kaffe du brygger.

   

  De flesta av våra kaffe- och espressomaskiner har en indikator som meddelar när du behöver avkalka. För våra helautomatiska espressomaskiner är avkalkning särskilt viktigt, så de har som oftast en funktion som meddelar när du ska avkalka. Om din maskin inte har en sådan indikator, använd tabellen för att räkna ut hur ofta du bör avkalka. En BRITA INTENZA + vattenfilter gör att du behöver avkalka hälften så ofta.

  stripe-results

  Hur mäter man vattnets hårdhet?

   

  Du ska använda en testremsa för att mäta vattnets hårdhet (kalk- och magnesiumhalten i ditt kranvatten). Doppa testremsan i vattnet enbart en sekund, vänta sedan en minut. Kontrollera sedan testremsan: se hur många rutor som blivit markerade, samt vilken färg rutorna har.

  Måste jag avkalka eller mäta vattnets hårdhet om jag har ett BRITA INTENZA + vattenfilter installerat i in kaffemaskin?

   

  Om du har ett BRITA INTENZA + vattenfilter installerat i din espressomaskin eller kaffebryggare, måste du ändå mäta vattnets hårdhet för att säkerställa rätt avkalkningsfrekvens och för att ställa in filtret. Om du installerar ett vattenfilter på din automatiska espressomaskin, behöver du enbart avkalka hälften så ofta. Dessutom säkerställer filtret att du får perfekt smak på ditt kaffe.

   

  Filtrerat vatten tillåter aromerna att utvecklas fullt ut i kaffet. Ställ in filtret på A (mjukt vatten), B (medium vatten) eller C (hårt vatten) och kontrollera filterräknaren har aktiverats i menyn i din automatiska espressomaskin innan du använder den igen. Du bör byta ut filtret var 3:e månad eller när du får ett meddelande på displayen.

  Se även

  Kaffemaskiner

  Hitta espressomaskiner och kaffebryggare

  Support

  Hitta manualer, reservdelar och tillbehör

  Köksapparater

  Allt för köket

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.