Söktermer
• Förlänger kaffemaskinens livstid.
• Försäkrar att du alltid får rätt volym kaffe i koppen.
• Säkerställer att kaffet har perfekt temperatur.
• Minimerar ljudnivån.
• Du slipper onödiga reparationskostnader.
• Säkerställer att creman förblir perfekt.
• Säkerställe att kaffets smak förblir perfekt.
Uppbyggnaden av kalk över en längre tid bromsar vattenflödet och skapar värmeproblem i kaffemaskinen vilket så småningom kan leda till blockeringar i kaffesystemet. Detta innebär att mängden kaffe som kommer ut ur maskinen sakta minskar och kaffetemperaturen blir lägre. När mer och mer kalk byggs upp, kommer minskningen av vattenflödet göra att pumpen måste arbeta hårdare, vilket gör att maskinen kommer att låta betydligt mer.
Om du inte avkalkar din kaffemaskin kommer kalken efter ett tag att täcka väggarna inne i maskinens vattenkokare. Kokarens funktionalitet försämras då avsevärt och kaffet blir inte längre blir lika varmt. Dessutom kan avlagringarna fälla av, vilket leder till att små kalkflingor kommer ut i din dryck
Kalkflingorna är högkoncentrerade mineraler som kan påverka smaken på kaffet. Flingorna kan förekomma i olika färger, vilket tyder på att de har blandats med andra mineraler eller metaller. Ett enkelt och säkert sätt att slippa avlagringar i ditt morgonkaffe är att avkalka din maskin regelbundet.
Vinäger består i huvudsak av ättiksyra och vatten. Det är en vanlig missuppfattning att du kan avkalka din kaffemaskin med vinäger. Philips rekommenderar att aldrig använda vinäger för avkalkning, utan enbart avkalkningsmedel från Philips eller Saeco. Du ska inte använda vinäger för att:
1. Det gör inte jobbet! Vinäger innehåller ättiksyra medan Philips avkalkningsmedel består av citronsyra och mjölksyra. Ättika kan bryta ner vissa avlagringar, men rengör inte din kaffemaskin lika effektivt som Philips avkalkningsmedel. Till exempel tar ättika inte bort oljan som kaffebönan kan lämna ifrån sig.
2. Vinäger lämnar en stark lukt i maskinen. Kvarvarande oljor i maskinen kan ta upp vinägern, vilket ger en besk smak på kaffet.
Undvik helt avkalkningsmedel baserade på mineralsyror, såsom svavelsyra, klorvätesyra och sulfaminsyra. Dessa avkalkningsmedel kan skada kaffemaskinens rörsystem.
Klicka på produkterna för mer information.
Hur ofta du ska avkalka din maskin beror främst på följande:
1. Hur hög kalk- och magnesiumhalt som finns i vattnet (mäts genom vattnets "hårdhet")
2. Hur mycket kaffe du brygger.
De flesta av våra kaffe- och espressomaskiner har en indikator som meddelar när du behöver avkalka. För våra helautomatiska espressomaskiner är avkalkning särskilt viktigt, så de har som oftast en funktion som meddelar när du ska avkalka. Om din maskin inte har en sådan indikator, använd tabellen för att räkna ut hur ofta du bör avkalka. En BRITA INTENZA + vattenfilter gör att du behöver avkalka hälften så ofta.