Att kalka av kaffemaskinen hjälper dig med:
Incanto
GranBaristo
De flesta syror som exempelvis svavelsyra, saltsyra, sulfaminsyra och vinäger (ättika) löser inte upp kalken ordentligt, utan kan istället skada din kaffemaskin. Vinäger lämnar en stark lukt i maskinen, och kvarvarande kaffeoljor kan ta upp vinägern, vilket också ger en besk smak på kaffet. Vi rekommenderar därför att du enbart använder de specialutvecklade avkalkningsmedlen från Philips/Saeco/senseo.
Först måste du ta reda på vad du har för kalcium- och magnesiumhalter i kranvattnet med hjälp av testremsan för vattenhårdhet (kommer med espressomaskinen). Håll remsan i kranvattnet 1 sekund, vänta sedan 1 minut och jämför med tabellen nedan. Ställ sedan in vattenhårdheten på motsvarande nivå i inställningsmenyn på din espressomaskin. Efter det kommer de flesta av våra espressomaskiner påminna dig automatiskt när det är dags för avkalkning.
Klicka här för mer information
You are about to visit a Philips global content page
Continue