1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Ostfondue med grillad svamp

    En riktig njutning, perfekt att dela med någon

    Portioner 4 p, Tillagningstid 25 m

    Ingredienser

    • 250 g svamp, i halvor
    • 1-2 msk olivolja
    • nymalen svartpeppar
    • 300 g goudaost, utan kant
    • 300 g cheddarost, utan kant
    • 500 ml torrt vitt vin
    • 1 msk citronsaft
    • 3 msk vodka eller gin
    • 1 salladslök, skivad
    • 200 g råa blomkåls- eller broccolibuketter
    • 8 skivor rostat bröd, i tunna strimlor
    • - grillpanna
    • - träspett
    • - matberedare med rivningsverktyg

    Så här gör du:

    • Pensla svamparna försiktigt med olja. Hetta upp grillpannan och grilla svamparna i 2-3 minuter. Krydda sedan med salt och peppar och spetsa på träspetten.
    • Sätt i rivningsverktyget i matberedaren och riv osten. Värm vinet i en tjockbottnad kastrull och tillsätt osten, i flera omgångar. Låt osten smälta innan du tillsätter nästa bit.
    • Blanda sedan majsena med citronsaft och häll i ostfonduen. Fortsätt att röra tills fonduen har tjocknat något. Krydda med vodka och salladslök och håll värmen med hjälp av en värmeplatta.
    • Doppa svampar, blomkålsbuketter och brödbitar i fonduen vid bordet.
    • Tillagningstid: 25 minuter
    Ostfondue med grillad svamp