Cyber week-erbjudanden Handla nu
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Cyber week-erbjudanden Handla nu
1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Hemmagjord majonnäs med stekt vitlök

    Enkelt och mångsidigt

    Portioner 1 p, Tillagningstid 20 m

    Ingredienser

    • 1 äggula
    • nymalen svartpeppar
    • 1 tesked senap
    • 2 vitlöksklyftor
    • 1 dl solrosolja
    • 1 dl olivolja
    • ½ tesked vitvinsvinäger

    Så här gör du:

    • 'Värm olivoljan i en kastrull. Lägg vitlöksklyftorna (med skalet på) i oljan och låt mjukna på mycket låg värme i 15 minuter och se till att vitlöken inte bränns. Låt svalna i oljan.
    • Sätt i emulgeringsskivan i köksassistenten. Kläm ut vitlöksklyftorna i skålen med hjälp av tummen och pekfingret (kasta skalet).
    • Tillsätt äggula, senap, vinäger och en nypa salt. Blanda i 15 sekunder. Låt assistenten gå och tillsätt vitlöksoljan i en stråle genom matningsröret. Stoppa då och då så att äggulan får tillfälle att blandas in ordentligt i oljan.
    • När all vitlöksolja tillsatts, kan du tillsätta solrosoljan lite snabbare. Fortsätt tills du får en tjock och krämig majonnäs. Krydda efter behag.
    • Total tillagningstid 20 minuter
    Hemmagjord majonnäs med stekt vitlök

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.