1
Sverige

Sötpotatissallad

Sötpotatissallad

Lite nötig...

Portioner 4 p, Förberedelse: 25 m, Tillagningstid 0 m

Ingredienser

  • 3 skalade sötpotatisar (500 g)
  • 2 msk nötolja
  • salt
  • peppar
  • chilipulver
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 75 g ruccola
  • 30 g alfalfagroddar
  • 3 msk pinjenötter

Så här gör du:

  • Halvera sötpotatisen och skär i tunna skivor. Blanda med en matsked nötolja och smaka av med salt och chilipulver. Lägg skivorna i ångskål 1. Ställ timern på 15 minuter och koka tills de är mjuka. Låt potatisen svalna.
  • Gör en dressing av vinäger, olivolja, 1 msk nötolja, salt och peppar.
  • Blanda potatisskivor, tomater, ruccola, alfalfagroddar och dressing i en stor skål och strö över pinjenötter.
  • Total tillagningstid cirka 25 minuter
Sötpotatissallad