Vi har börjat - vår Black Friday-rea är här! Shoppa nu
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Vi har börjat - vår Black Friday-rea är här! Shoppa nu
1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Kronärtskockor med salsa verde

    Örtig fröjd

    Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 50 m

    Ingredienser

    • 4 stora kronärtskockor
    • 1 citron
    • 2 vitlöksklyftor, skalade
    • 2 msk kapris
    • 1 hackad ansjovisfilé
    • 1 msk dijonsenap
    • 50 g blandade gröna örter (till exempel: persilja, mynta, dill och gräslök)
    • 100 ml olivolja

    Så här gör du:

    • Skär av kronärtskocksbladen och trimma ändarna så att kronärtskockan står rakt. Gnid kanterna med en halv citron och skiva den andra citronhalvan.
    • Lägg en citronskiva på varje kronärtskocka och lägg dem i ångskål 1. Ställ timern på 35 minuter och koka kronärtskockorna.
    • Förbered såsen genom att hacka vitlök, kapris, ansjovis, senap och 1 msk citronsaft grovt med stavmixern eller i matberedaren. Tillsätt olivoljan sist. Servera kronärtskockan toppad med salsa verde.
    • Total tillagningstid cirka 50 minuter
    Kronärtskockor med salsa verde

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.