0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Så mäter du luftfuktigheten och luftkvaliteten inomhus

  Vi spenderar 90 % av vår tid inomhus, därför är det viktig att kunna säkerställa att du och din familj har en inomhusluft som vi mår bra av att andas. I den här artikeln guidar vi dig med hur du går tillväga för att mäta ditt hems luftfuktighet och luftkvalitet.  

  Varför inomhusklimatet är viktigt

   

  Det är viktigt med frisk inomhusluft, inte minst om du har astma eller allergi. Besvär kan givetvis orsakas av en mängd olika saker, men här kommer några vanliga problem som kommer med en dålig inomhusluft:

   

  • Torra, kliande eller irriterade ögon
  • Försämrad sömnkvalitet
  • Trötthet
  • Rygg- och nackproblem*

   

  Hur mäter man luftfuktighet i sitt hem?

   

  Du kan enkelt mäta luftfuktigheten inomhus genom en luftfuktare eller en kombinerad luftrenare och luftfuktare. Om du vill mäta luftfuktigheten utan att äga en luftfuktare/kombiprodukt går det att mäta genom en hygrometer eller en väderstation.

  Tänk på att placera mätenheten på ett ställe som ger en så rättvis bild som möjligt av din luftkvalitet inomhus. Vårt tips för bästa tillvägagångssätt för att kontrollera inomhusluften:

   

  • Placera din mätenhet i ett rum där du spenderar mycket tid, som i förslagsvis sovrummet.
  • Sätt inte mätenheten vid ett fönster. Varm luft som kombineras med en kall glasruta är dömt att ge ett missvisande resultat.
  • Omkring 80 % av det du vattnar en blomma med avdunstar och kommer därför påverka resultatet. Därför bör du undvika växter i närheten av mätstationen.
  • Mät luftfuktigheten över en längre tid för att säkerställa ett korrekt resultat.

  Hur tar du reda på din luftkvalitet hemma?

   

  Med en kombinerad luftrenare och luftfuktare från Philips får du feedback på inomhusluften i realtid och kan då enkelt se luftens kvalitet. Har du inte det finns det andra sätt att mäta luftkvaliteten inomhus på. Några av alla skadliga ämnen kan identifieras med en koldioxidmätare och även med hjälp av våra sinnen.

  Lukt

   

  Om luften är ren ska den inte lukta någonting. Så ett enkelt sätt att identifiera en dålig luftkvalitet kan vara att du känner exempelvis mögellukt. Även låga halter luktar!

  Ögon

   

  När solen skiner genom fönsterrutan kan vi med blotta ögat se om det finns stora partikelföroreningar.

  Koldioxidmätare

   

  Ett enkelt sätt som ofta används i samband med kontroll av luftkvalitet är genom att mäta koncentrationen av koldioxid (CO2). En koldioxidmätare är relativt enkel och billig. Här mäts koldioxiden i miljondelar av luftvolymen. En godkänd gräns för långvarig koldioxidhalt ligger om ettusen miljondelar koldioxid av luftvolymen (1 000 ppm).

  Förbättra ditt inomhusklimat med Philips kombinerade luftrenare och luftfuktare


  Ett bra sätt förbättra inomhusklimatet är genom en kombinerad luftrenare och luftfuktare. Philips 2-i-1 luftrenare och luftfuktare både renar och fuktar din

  inomhusluft så att du enkelt kan förbättra ditt inomhusklimat. Filtrera bort så mycket som upp till 99,97 % av partiklar och allergener och förebygg samtidigt torr inomhusluft. 
   

  Genom appen Air Matters får du information om luftkvaliteten i ditt hem i realtid så att du hela tiden kan säkerställa att luften du andas är hälsosam


  Läs mer om Philips luftfuktare och luftrenare HÄR.

   


  *https://amid.dk/emner/fysisk-arbejdsmiljoe/indeklima/viden-om-indeklima/symptomer-paa-daarligt-indeklima/

  Philips Luftfuktare

  Läs mer om Philips Luftfuktare

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.