Besegra värmen med Philips luftrenare - nu med upp till 30% rabatt! Handla nu
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Besegra värmen med Philips luftrenare - nu med upp till 30% rabatt! Handla nu
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Hur man kan få bort dålig lukt och odörer i sitt hem

   

  Oavsett om du vill få bort unken lukt i badrummet eller illadoftande rester från gårdagens middag är det inte ovanligt att känna av att luften luktar obehagligt. Få inte panik, du behöver inte stå ut med det särskilt länge eftersom det finns mycket du kan göra för att få bort dålig lukt hemma. Låt oss därför gå igenom hur man kan ta bort lukt i huset och förbättra luftkvaliteten i sitt hem.

  Använd en luftrenare för att ta bort dålig lukt i huset 


  Om du undrar ifall du skulle ha nytta av en luftrenare och om du borde skaffa en, kan det vara till hjälp att känna till att en luftrenare på ett effektivt sätt kan få bort dålig lukt:

   

  • Luftrenare kan hjälpa till att ta bort mögelsporer, djurallergener och andra små föroreningar och miljögifter i luften.
  • Dessa föroreningar och miljögifter kan också bidra till att det börjar luktar illa.


  Tips: Apparater som Air Purifier Series 3000i rengör luften delvis genom att ta bort bakterier, vilket i sig kan hjälpa till att neutralisera odörer. De löser alla problem nedan men utöver det har vi också några extra tips och knep för varje situation.

  Hur man kan bli av med unken lukt i badrummet

  Hur man kan bli av med unken lukt i badrummet

   

  Badrummet är en plats där unken lukt lätt bildas med all värme, ånga och fukt. Lite fukt eller ytligt mögel är ofta orsaken, men du kan faktiskt ta bort den unkna lukten i badrummet ganska lätt. Så hur får man bort mögellukt? Prova dessa knep:

   

  • Luft är ett viktigt verktyg för hur du avlägsnar unken lukt. Genom bara att öppna dörrar och fönster hjälper det till att friska upp luften. Ett bra luftflöde i ditt hem kan också sänka ner luftfuktighetsnivån lite. Detta är viktigt eftersom hög luftfuktighet är den mest sannolika orsaken till fukt och mögel.
  • Släpp in lite luft efter att någon har duschat eller badat. Detta begränsar mängden kondens och motverkar unken lukt.
  • Använd en luftrenare. Denna hjälper till att hålla din badrumsluft ren och frisk samtidigt som den hjälper till att förebygga mögelbildning. En ytterligare bonus med att använda en luftrenare som Air Purifier Series 3000i är dess förmågan att ta bort mögelsporer från luften. Filtret fångar upp luftburna mögelsporer vilket minskar risken för att de fastnar på ytor och orsakar unken lukt.
  • Unkna lukter kan också orsakas av överflödig fukt så kontrollera att det inte droppar eller läcker någonstans.
  • Rengör hela badrummet noggrant. Var särskilt noggrann med rengöringen i områden där det finns mögel för att ta bort unken lukt.

  Hur bli man av med dålig matos i huset?

   

  Matfett, bränd och kryddstark mat kan alla skapa en frän lukt. Precis som att ta bort unken doft i badrummet behöver du bara göra några saker för att neutralisera matosen i luften i köket.

   

  • Öppna fönster och dörrar.
  • Lägg ut ett par potatisskivor och strö över salt för att absorbera dofterna när du lagar mat.
  • Använd fläkten ovanför din spis.
  • Lägg skålar med ättika eller vit vinäger runtom i huset. De har båda en stark doft som neutraliserar matos men som inte stannar kvar när jobbet är avklarat.

  Vad du behöver

  Hur får man bort dålig lukt från rummet orsakad av rök?


  Det är verkligen viktigt att veta hur man tar bort dålig lukt från rummet eftersom den kan förvärras om man inte behandlar den. Om du har problem med röklukt i ditt hus, prova dessa knep:

   

  • Lufta dina rum. Underskatta aldrig den friska luftens kraft på rökiga dofter. Öppna fönster och dörrar och låt luften cirkulera och fräscha upp och ersätta innestängd lukt .
  • Stänk bikarbonat på tygmöbler och placera flera små skålar runt rummet (om det inte skapar en hälsorisk runt husdjur och småbarn). I stället för att maskera lukten suger bikarbonat faktiskt ut den.
  • Dammsug eventuellt bikarbonat på golv och inredning efter ett par timmar men låt skålarna stå kvar i minst 24 timmar.

  Avlägsna unken lukt från tyger

   

  Tygmöbler drar åt sig dofter, särskilt unken lukt. Unken lukt börjar ofta som en konstig lukt i luften och arbetar sedan sig in i fibrerna på dina mattor och tyger. Vad kan du göra åt det? Du kan prova att använda en ångtvätt. Så här är gör du:

   

  • Dammsug först och förbehandla eventuella fläckar.
  • Följ alltid bruksanvisningen noggrant.
  • Börja med kuddarna och ångtvätta sedan resten av möbelklädseln.


  Nu när du har fått en bättre uppfattning om hur du kan bli av med unken lukt, matos och röklukt kommer ditt hem börja lukta gott igen. Och kom ihåg att en luftrenare som Air Purifier Series 3000i fångar upp alla dessa lukter och annat genom sitt aktiva kolfilter, vilket hjälper dig att förhindra unken lukt och behålla en fräsch luft i ditt hem.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.