0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Hur effektiv är en luftrenare och bör du använda en?

   

  Hjälper luftrenare? Vi är väldigt glada att du frågade! Låt oss förklara allt om luftrenare och svara på de vanligaste frågorna, som ”hur effektivt är luftrenare?” och ”varför är luftrenare bra att ha?” Lär om de många fördelarna med att ha en luftrenare i hemmet.

  Vad är en luftrenare?

   

  Först och främst, låt oss börja med att definiera: En luftrenare tar bort förorenande partiklar från luften för att förbättra luftkvaliteten inomhus.

  Vad gör en luftrenare?

   

  Som namnet antyder renar den luften. Men vad betyder det exakt? Vad gör en luftrenare? Det betyder att enheten rensar inomhusluften genom att dra in och fånga upp små osynliga partiklar i sitt filter - som virus, allergener och föroreningar. Det kan också hjälpa till att hantera dålig lukt och bli kvitt huvudorsaken till långvarig röklukt eller unken lukt. Och allt detta bidrar till att förbättra luftkvaliteten i ditt hem.

  Hur fungerar en luftrenare?

  Hur fungerar en luftrenare?

   

  Om du undrar vad luftrenare är bra för är du säkert också intresserad av att veta svaret på frågan ”hur fungerar luftrenare” och hur de oftast används. Vilket är för att:

   

  • Minska luftburna allergener som:

  o Pollen

  o Mjäll

  o Damm

  • Fånga upp aerosoler som kan innehålla finpartiklar
  • Hanterar obehagliga och / eller starka odörer
  • Filtrerar bort föroreningar från luften såsom:

  o Gaser
  o Bakterier
  o Mögelsporer

   

  Till skillnad från att öppna ett fönster som gör att föroreningar, allergener och damm kan tränga sig in i ditt hem utifrån, rengör luftrenare luften genom att avlägsna föroreningar och samtidigt främja luftcirkulationen. Du kan använda en luftrenare för att allergier mot damm (eller husdjur, eller hösnuva, eller för att minska spridningen av virus och hålla din familj frisk, eller för att bli av med luftburna föroreningar. Det finns verkligen många användningsområden. Luftrenare kan också hjälpa gör att du sover bättre.

  Vad du behöver

  Hur effektivt är luftrenare?


  Svaret på denna fråga beror på vilken modell du väljer. Air Purifier Series 3000i är en effektiv luftrenare som tar effektivt bort upp till 99,97% av ultrafina partiklar så små som 0,003 mikron. NanoProtect HEPA filter har ett aktivt kol och förfilter som fångar in föroreningar, gaser, bakterier och annat i sin 3-skiktsfiltrering. Dess virus- och aerosolfiltrering ligger på 99,97% och allergensfiltret tar också bort 99,97%. Därmed är damm, husdjursskador och pollen avklarat. Och allt detta görs på bara åtta minuter.


  Kontrollera certifieringarna när du letar efter en luftrenare för att vara säker på hur effektiv den är. Air Purifier Series 3000i är certifierad av European Center for Allergy Research Foundation. Kontrollera också vilken rumsstorlek den täcker och hur snabbt den renar luften, vilket anges genom CADR (Clean Air Delivery Rate). Luftflödesintaget på 360° täcker effektivt rum på upp till 135 m² och distribuerar ren luft till rummets alla hörn. Detta ökar prestandan så att den renar 520 kubikmeter per timme.

  Är en luftrenare nödvändig?

   

  Svaret på denna fråga skiljer sig från person till person och deras hem. Om vi istället tänker frågan ”hjälper luftrenare?”, är det däremot lätt att svara ”ja”. Bland de som tycker att en luftrenare är nödvändigt hittar du: 

   

  • De som lider av hösnuva
  • Husdjursallergiker
  • Damm- och kvalsterallergiker
  • Personer med andningsbesvär som astma
  • Hängivna hemmakockar som fyller huset med matlukt
  • Hängivna fans av doftljus eller rökelse
  • Hem som har öppna brasor som bränner ved eller kol
  • Hem som är svåra att ventilera
  • Hus som har lätt för att ta till sig kondens, fukt eller mögel
  • Hem i städer eller som ligger nära områden med hög trafik


  Som du kan se innehåller listan personer med allergier och känslighet för luftburna föroreningar, hem som ofta innehåller lukt eller rök eller som har problem med fukt.


  Med din nyvunna kunskap om vad luftrenare är bra för kan du bestämma om det är något för dig.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.