0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Tips och knep till pälsdjursallergiker: Så kan du leva med hund trots allergi


  Oavsett om det gäller hundallergi, kattallergi eller någon annan husdjursallergi är snuva och nysningar något som du vill kunna hantera - och det snabbt! Som tur är finns det många sätt att bekämpa pälsdjursallergier. I denna guide går vi in på tre av dem: huskurer mot husdjursallergi, hur du hanterar pälsdjursallergi genom att begränsa spridningen av päls och pälsdjursallergen samt hur man kan förhindra husdjursallergier.

  Huskurer mot husdjursallergi


  Att mildra symtomen av husdjursallergi kan du gör på många sätt, beroende på hur allvarliga reaktionerna är. Visste du att du kan testa flera av dessa knep hemma? Här är de bästa sätten att behandla symtom och vad du kan ta för egna åtgärder mot pälsdjursallergi i hemmet:

   

  • Saltvatten. Nässköljning kan hjälpa om du försöker motverka symtom av pälsdjursallergi. Du kan använda en netikruka eller andra preparat som finns receptfritt på apoteket.¹
  • Nässelte. Eftersom det innehåller antiinflammatoriska ämnen kan en eller två klunkar hjälpa mot kliandet i halsen och lindra irritation orsakad av hund eller kattallergi.
  • Nässpray. Kan öppna upp de övre luftvägarna och minska irritation.
  • Lindrande ögondroppar. En lindrande lösning kan dämpa klådan.


  Du bör alltid söka professionell hjälp för allergiska symptom, framförallt om de är omfattande eller om det är något du är osäker på. Du kan behöva få utskrivna läkemedel mot husdjursallergier.

  Praktiska råd för att reducera husdjursallergen: Råd för att lindra din allergi

  Praktiska råd för att reducera husdjursallergen: Råd för att lindra din allergi2


  Mediciner och naturliga kurer kan alla hjälpa för att minska effekten av pälsdjursallergi. Men det bästa du kan göra är att att vara proaktiv och ta itu med källan till pälsdjursallergin hemma. Husdjur och allergiker är inte en omöjlig kombination, det kan till exempel göra stor skillnad om du ändrar lite på hur du har det hemma:

   

  • Håll dem utanför ditt sovrum. De sista du behöver är allergiframkallande partiklar som flyger omkring i det rum som du andas djupast och längst i.
  • Städa, damma och dammsug regelbundet. Om du lär dig hur du kan ta bort husdjurspäls från möbler och golv kan det ha en stor positiv inverkan för den som lider av katt- eller hundallergi. 
  • Borsta pälsen i trädgården. När du borstar päls flyger allergen ut i luften. Om du borstar utomhus flyger pälsen ut i luften och minskar chansen att samlas upp i ditt hem. 
  • Tvätta händerna efter att ha varit i kontakt med husdjur. Ta bort allergen från dina händer så att du inte sprider det runt av misstag.

  Vad du behöver

  Motverka symtomen genom att rena luften

   

  Frisk luft kan vara avgörande för att få bukt med husdjursallergier i hemmet. Unken och tung luft trycker ner partiklar och låter dem cirkulera runt i miljön. Genom att låta frisk luft cirkulera hjälper det att ta bort det unkna och minska andelen allergen i luften. Du kan fräscha upp luften i ditt hem genom att:

   

  • Öppna dörrar och fönster och låta frisk luft komma in och göra sitt jobb.
  • Ett annat sätt att minska risken för allergi är att använda en luftrenare.


  Tips: Investera i en luftrenare av god kvalité som 30001 Series. Denna hjälper till att samla upp 99,9% av alla allergener, föroreningar och virus i luften i ett filter. Detta resulterar i att luften är renad och att du andas in mindre husdjursallergen. 

  Om du kombinerar våra praktiska råd om husdjursallergi med att

   

  Källor:

  1 NHS: Allergic Rhinitis Treatment
  2 OUH NHS: Pet Allergy Advice

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.