0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Så lyckas du hitta rätt luftfuktighet hemma


  Ett hem med bra luftfuktighet är ett bekvämt hem att bo i! Men låga luftfuktighetsnivåer i ditt hem kan orsaka olika sorters problem - med ditt hus, dina tillhörigheter och eventuellt din hälsa. Problem med hosta, huvudvärk, spruckna väggar och skeva fönster kan alla vara resultatet av luft som är för torr. Det är ett problem som ofta blir mycket tydligare på vintern, så det är värt att ta sig tid att lära sig hur man ökar luftfuktigheten. När du väl känner till orsakerna till torr luft kan du börja förbättra situationen och inse hur du genom att höja luftfuktigheten kan göra stor skillnad. Så här ordnar du det!

  Vad du behöver veta om hur du kan förbättra luftfuktigheten

  Vad du behöver veta om hur du kan förbättra luftfuktigheten


  Först och främst, vad är orsaken till låga luftfuktighetsnivåer? I grund och botten är kall luft orsaken till torr luft, detta kan förvärras av centralvärme och därför blir problemen större under vintermånaderna. Anledningen till varför det är viktigt att öka luftfuktigheten hemma, är att alltför torr luft kan orsaka ett antal problem som potentiellt kan ge skador på ditt hem, som t ex:

   

  • Sprickor i trämöbler
  • Trägolv som skevar
  • Sprickor i gipsväggar
  • Skevande fönster och dörrkarmar 


  Torr luft kan även orsaka hälsorisker eller förvärra existerande hälsoproblem. Några av dessa är:

   

  • Huvudvärk
  • Trötthet
  • Väsande eller pipande andning
  • Hosta
  • Tjock i halsen


  Att lära sig hur man ska göra för att höja luftfuktigheten i ett rum hjälper dig att förebygga de problem som uppstår av alltför torr luft.

  Vad du behöver

  5 sätt att fukta luften hemma

   

  To bring levels back to a better balance, you need a plan, so let’s look at five of the best tips:

   

  1. Duscha med dörren öppen

   Du behöver inte lära dig att öka luftfuktigheten i ett rum som är det fuktigaste rummet i hemmet: Badrummet. Men det är viktigt att veta att ditt badrum kan medverka till att höja nivåerna i resten av ditt hem. Varmt vatten producerar ånga, vilket skapar fuktig luft och tillsätter fukt i huset. Låt dörren stå öppen nästa gång du hoppar in i duschen. Om du hellre badar, låt vattnet vara kvar ett tag efter det att du gått ur för att öka luftfuktigheten i rummet. Låt dörren vara öppen så att fuktigheten sprider ut sig i resten av huset.

  2. Ett av våra bästa tips: Öka luftfuktigheten med växter

   Att ha gröna växter är ett av de bästa sätten att få upp luftfuktigheten i ett hus. Växter absorberar fukt och som de sedan avdunstar i luften, vilket minskar effekterna av torr luft och höjer luftfuktigheten. Förutom att öka luftfuktigheten hjälper växter som aloe vera och bambu också med att förbättra luftkvaliteten.

  3. Öka luftfuktighet inomhus via köket

   Det finns ett par saker du kan göra för att öka luftfuktigheten i ditt hem via köket. För det första, öppna diskmaskinens dörr när den piper för att berättar att den är klar (men kom ihåg att det inte betyder att tvätten är torr och redo att sättas tillbaks i skåpen!). Låt diskmaskinens ånga flyga ut i luften. Du höjer också lufttemperaturen och ökar luftfuktigheten när du lagar mat, så försöka att lämna dörren öppen till ditt kök för att öka luftfuktigheten i resten av ditt hem.

  4. Höja luftfuktighet inomhus med en luftfuktare

   Att skaffa sig en luftfuktare är utan tvekan ett av de bästa sätten att motverka torr luft. Om du har mätt luftfuktighetsnivåerna och insett att du behöver öka dem, kan en luftfuktare som 2-i-1 Luftrenare och Luftfuktare Serie 30000i göra ett bra jobb. Du kommer inte bara att dra nytta av en ökad luftfuktighet genom hygienisk avdunstning, utan även av enhetens effektiva övervakning som innebär att ditt hem kommer att upprätthålla en fortsatt konstant luftfuktighetsnivå.

  5. Förbättrar luftfuktigheten med vattenskålar

   Ett annat riktigt enkelt sätt att höja luftfuktigheten är en strategisk placering med några skålar vatten. När du lägger vatten bredvid en värmekälla värms det upp gradvis och släpper ut fukt i luften. Lägg några skålar med vatten bredvid värmeelementen (förutsatt att det inte innebär någon fara!) eller lägg dem på en fönsterbräda en solig dag för att återfukta ditt hem.


  Och det var allt! Att veta hur man ökar luftfuktigheten är enkelt med våra praktiska tips. Börja att använda dem och så skall du snart se att nivåerna ligger rätt.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.