1
Sverige

Banankompott

Banankompott

Den här kompotten är en fantastisk dessert, framför allt när den serveras med lite vaniljglass.

Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

Ingredienser

  • 600 g banan
  • 550 ml vatten
  • 3 msk rom
  • 0,5–1 msk malen kanel + extra till garnering
  • 50 g socker

Så här gör du:

  • Skala och skiva bananerna.
  • Placera alla ingredienser i soupmakern och tillsätt 550 ml vatten. Stäng locket och välj kompottprogrammet.
  • När soupmakern är klar kan du använda den manuella mixningsfunktionen snabbt en eller två gånger. Låt en del av vätskan rinna av innan mixning för en kraftigare konsistens.
  • Öppna locket. Pudra med kanel och servera som tillbehör till pannkaka, glass eller mjuk kaka.
  • Tips: Du kan byta ut hälften av vattnet mot kokosmjölk. Du kan utelämna rommen. Russin är ett trevligt tillskott till den här kompotten.
Banankompott