1
Sverige

Melonsoppa med mintsmak

Melonsoppa med mintsmak

Mycket uppfriskande på sommaren som efterrätt eller dryck. Cantaloup- eller galiamelon är gott, men alla slags meloner går bra.

Portioner 4 p, Förberedelse: 5 m, Tillagningstid 3 m

Ingredienser

  • 600 g melon, utan skal
  • juice från 1 lime
  • myntablad från 5–10 kvistar
  • 3 msk honung (eventuellt mindre beroende på melonen)
  • 250 ml varmt vatten

Så här gör du:

  • Lägg myntan och honungen i det varma vattnet och låt dra i fem minuter.
  • Under tiden hackar du melonen grovt och lägger den i Soup makern. Tillsätt det smaksatta vattnet och limejuicen. Välj smoothieprogrammet.
  • När soppan är klar häller du upp den i en stor behållare och låter den stå i kylskåp i minst en timme. Du kan tillsätta isbitar, så går det snabbare.
  • Tips: Kontrollera att melonen är mogen.
Melonsoppa med mintsmak