1
Sverige

Kall körsbärssoppa

Kall körsbärssoppa

En fruktig dessert efter en trevlig sommarmåltid.

Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 23 m

Ingredienser

  • 500 g körsbär
  • 150 ml vitt vin
  • 0,5–-1 msk malen kanel
  • 150 g socker
  • 30 ml citronjuice
  • Valfritt: Vispgrädde till garnering

Så här gör du:

  • Kärna ur körsbären och lägg några hela åt sidan till garnering.
  • Placera alla ingredienser i soupmakern. Fyll på med 370 ml vatten. Stäng locket och välj programmet för slät soppa.
  • När soupmakern är klar kan du hälla soppan i ett stort kärl och förvara den i kylen i minst 3 timmar.
  • Servera med några hela färska körsbär och eventuellt lite vispgrädde.
  • Tips: Den här kalla dessertsoppan kan även avnjutas varm. Det är ett bra alternativ till vinglögg under julhelgen. Den här soppan innehåller alkohol. Du kan ersätta detta med vatten eller apelsinjuice.
Kall körsbärssoppa