1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Lätta citroncrêpes

    Portioner 9+ p, Förberedelse: 5 m, Tillagningstid 20 m

    Ingredienser

    • 1 citron
    • 3 ägg
    • 500 ml mjölk
    • 250 g siktat mjöl
    • en nypa salt
    • Socker
    • 50 ml olja
    • Liten kastrull med en diameter på 18 cm

    Så här gör du:

    • Riv 1 msk citronskal.
    • Separera äggvitorna från äggulorna.
    • Blanda rivet citronskal, äggulor, mjölk, mjöl och salt till en jämn smet.
    • Använd mixerstaven till att vispa äggvitorna till skum i måttkoppen, och vänd noggrant ned dem i smeten.
    • Värm kastrullen. Smörj den lätt med olja och häll i en halv soppslev med smet. Sprid ut smeten jämnt över pannan, och grädda på båda sidor tills färgen blir gyllenbrun. Upprepa tills smeten tar slut. Servera dina crêpes med citron och socker.
    Lätta citroncrêpes

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.