1
Sverige

Kycklingfilé med brie och lufttorkad skinka

Kycklingfilé med brie och lufttorkad skinka

Portioner 4 p, Förberedelse: 15 m, Tillagningstid 15 m

Ingredienser

  • 2 stora kycklingfiléer
  • Nymalen peppar
  • 4 små skivor brieost
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 4 skivor lufttorkad skinka

Så här gör du:

  • Värm airfryer till 180 °C.
  • Dela kycklingfiléerna i fyra lika stora bitar och gör ett vågrätt snitt i varje del till 1 cm från kanten. Vik upp kycklingfiléerna och strö över salt och peppar. Lägg en skiva brieost och lite gräslök på varje bit.
  • Vik ihop kycklingfiléerna och vira en skiva lufttorkad skinka runt varje bit. Pensla de fyllda filéerna lätt med olivolja och lägg dem i korgen.
  • Skjut in korgen i AirFryer och ställ in timern på 15 minuter. Stek kycklingfiléerna tills de är vackert brynta och färdiga. Smakar utmärkt tillsammans med potatismos och wokad endiv.
Kycklingfilé med brie och lufttorkad skinka