1
Sverige

Potatisar med yoghurtdip

Potatisar med yoghurtdip

Tillbehör – 3–4 portioner

Portioner 3 p, Förberedelse: 20 m, Tillagningstid 15 m

Ingredienser

  • 500 g vaxartad potatis, stora
  • ½ msk (oliv)olja
  • 150 ml (grekisk) yoghurt
  • 2 msk bladpersilja, finhackad
  • Nymalen svartpeppar

Så här gör du:

  • Skala potatisarna och dela dem (med en pommes frites-skärare) i långa, 8 mm tjocka skivor.
  • Blötlägg potatisstavarna i minst 30 minuter. Låt rinna av väl och torka dem med hushållspapper.
  • Värm AirFryer till 150 °C. Vänd försiktigt runt potatisstavarna i olja i en vid skål och lägg över dem i stekkorgen.
  • Skjut in korgen i AirFryer och ställ in timern på 5 minuter. Stek potatisarna tills de är spröda utanpå och mjuka inuti. Låt svalna.
  • Höj temperaturen i AirFryer till 180 °C. Skjut åter in korgen med potatisarna i AirFryer och ställ in timern på 12–16 minuter. Stek potatisarna gyllenbruna.
  • Under tiden du steker potatisarna gör du yoghurtdipen. Blanda yoghurt, persilja och gräslök i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
  • Under tiden du steker potatisarna gör du yoghurtdipen. Blanda yoghurt, persilja och gräslök i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt potatisarna rinna av i en sil bottnad med hushållspapper. Strö över salt.
Potatisar med yoghurtdip