1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    • Fördelar med Philips Shop

    • 30 dagars returgaranti

    • 2 års garanti

    Sverige

    Potatisar med yoghurtdip

    Tillbehör – 3–4 portioner

    Portioner 3 p, Förberedelse: 20 m, Tillagningstid 15 m

    Ingredienser

    • 500 g vaxartad potatis, stora
    • ½ msk (oliv)olja
    • 150 ml (grekisk) yoghurt
    • 2 msk bladpersilja, finhackad
    • Nymalen svartpeppar

    Så här gör du:

    • Skala potatisarna och dela dem (med en pommes frites-skärare) i långa, 8 mm tjocka skivor.
    • Blötlägg potatisstavarna i minst 30 minuter. Låt rinna av väl och torka dem med hushållspapper.
    • Värm AirFryer till 150 °C. Vänd försiktigt runt potatisstavarna i olja i en vid skål och lägg över dem i stekkorgen.
    • Skjut in korgen i AirFryer och ställ in timern på 5 minuter. Stek potatisarna tills de är spröda utanpå och mjuka inuti. Låt svalna.
    • Höj temperaturen i AirFryer till 180 °C. Skjut åter in korgen med potatisarna i AirFryer och ställ in timern på 12–16 minuter. Stek potatisarna gyllenbruna.
    • Under tiden du steker potatisarna gör du yoghurtdipen. Blanda yoghurt, persilja och gräslök i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Under tiden du steker potatisarna gör du yoghurtdipen. Blanda yoghurt, persilja och gräslök i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Låt potatisarna rinna av i en sil bottnad med hushållspapper. Strö över salt.
    Potatisar med yoghurtdip