0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Tips på hur du gör rent en tygsoffa

   

  Soffan är vardagsrummets mittpunkt. Det är där vi samlas för att titta på TV, prata i timmar eller läsa en bra bok. Det är också där vi ofta spiller saker. Men oroa dig inte - vi har lösningen. Läs vidare för att upptäcka våra bästa tips för att få bort fläckar på en soffa. Så att nästa gång du upptäcker en fläck på soffkuddarna eller behöver veta hur du gör för att få bort dålig lukt ur soffklädsel, är du redo.

  Hur man rengör en soffa: 3 enkla steg


  Att rengöra en tygsoffa kan gå snabbt och enkelt, så länge du vet vad du ska göra. Följ dessa tre enkla steg som visar hur man gör rent tygsoffan som ett proffs.

  Steg 1: Hur man rengör en tygsoffa genom att dammsuga

  Steg 1: Hur man rengör en tygsoffa genom att dammsuga

   

  Du kan få bort lös smuts - som husdjurshår och smulor - med en bra dammsugare. 

   

  • Varför inte göra det ännu enklare för dig? Använd en dammsugare med ett avtagbart munstycke så att du kommer närmare soffan.
  • Om din dammsugare har en inbyggd borste och ett 360° munstycke så kommer du också lätt åt soffans skrymslen. Du hittar alla dessa praktiska funktioner hos en SpeedPro Max.


  Men hur gör man om det inte bara är smulor som är problemet? Läs vidare för vår enkla guide för hur du tar bort fläckar på soffkuddar i tyg.

  Steg 2: Hur man går till väga för att ta bort fläckar på en tygsoffa

  Steg 2: Hur man går till väga för att ta bort fläckar på en tygsoffa

   

  Åh nej, är det en fläck på min soffa jag ser? Har något trillat av din tallrik, eller har du råkat spilla något på soffan? Få inte panik!

   

  • Om soffan har ett avtagbart överdrag är det möjligt att du kan bli av med en fläck på sofföverdraget genom att helt enkelt stoppa det i tvättmaskinen.
  • Läs alltid tvättrådsetiketten först och följ tillverkarens instruktioner till punkt och pricka.
  • Om klädseln inte kan tvättas i maskin finns det andra sätt att få bort fläckar. Varför inte prova en våtservett eller fuktig kökshandduk?


  Tips: Behandla fläcken på tygsoffan omedelbart genom att dutta på den med våtservetter eller hushållspapper tills den försvinner. Var noga med att inte gnugga fläcken, eftersom detta kan göra att fläcken tränger djupare in i tyget.

   

  Klarar din soffa av en mer ingående rengöring? Om du vill prova att rengöra soffdelarna i tyg själv så kan ett milt tvättmedel och ljummet vatten göra susen. Du kan till och med testa en ångrengörare för att ta bort fläckar och smuts.

   

  Tips: Läs alltid tvättrådsetiketten på din soffa innan du vidtar några åtgärder, och använd bara ånga om den finns med i listan över alternativ. Kom ihåg att testa varje ny produkt och rengöringsmedel först på ett litet, undangömt område. På så sätt kan du vara säker på att produkten inte orsakar skada eller missfärgning. Annars kan dina försök att göra rent din tygsoffa bidra till ytterligare en fläck på soffklädseln!

  Vad du behöver

  Steg 3: Hur man får bort lukt från soffan

  Steg 3: Hur man får bort lukt från soffan


  Luktar din soffa illa, eller kanske lite för mycket som din hund? Undrar du hur du kan ta bort fläckar på din soffa med husmorstips? Prova i så fall bakpulver! Följ dessa enkla steg för att ta bort lukt från sofföverdrag och klädsel i tyg:

   

  • Strö ett tunt lager bakpulver över hela soffan.
  • Låt stå i minst en halvtimme.
  • Använd dammsugare för att snabbt ta bort bakpulvret.


  Dessa råd och husmorstips hjälper dig att snabbt ta bort lukt från soffkuddar i tyg, bli av med fläckar och ta bort smuts utan att skada din soffa. Som du ser är det väldigt enkelt att både få bort lukt från din soffa och rengöra den med hjälp av en bra dammsugare och några husmorstips.

  Upptäck mer

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.