0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Så tar du bort hundhår från soffan - vi hjälper dig att få bort djurhår


  Åh, våra fluffiga fyrbenta vänner. Vi älskar dem, men de gör också att vi får städa oftare. Om du har en hund eller katt hemma så vet du hur ofta djurhår hamnar på mattor och soffkuddar med mera. Så det är praktiskt att ha några tips om hur du få bort hundhår från mattor och andra golvtyper. Kolla in våra bästa tips om hur du tar bort hundhår från soffan och andra ytor nedan.

  Hur får man bort hundhår från mattan?

  Hur får man bort hundhår från mattan?

   

  Mattor är inte bara en populär plats för våra fyrbenta vänner att ta en tupplur; de verkar också ha en nästan magisk förmåga att dra till sig djurhår. Så, varje husdjursägare behöver veta hur man får bort hundhår från mattor (eller hur man får bort katthår från mattor, för den delen), innan det hinner sätta sig. Hur får jag bort hundhår från soffan? Prova dessa enkla knep för att ta bort djurhår från mattor:

   

  • Använd en dammsugare med stor sugkraft. Det bästa valet är en dammsugare som är särskilt utformad för att samla upp djurhår, till exempel Philips PowerPro Compact. Dess allergifilter fångar upp djurhår, damm och pollen på ett tillförlitligt sätt, så den är perfekt för att göra ett hushåll med djur mer hygieniskt.
  • Använd en borste med ett gummihuvud. När du upptäcker kattpäls och hundhår på mattytor kan du ta bort dem med hjälp av en borste som har ett gummihuvud. Dra helt enkelt borsten över mattan och håret fastnar på gummit.
  • Gamla nylonstrumpbyxor eller nylonstrumpor kan också användas till att ta bort husdjurshår på mattan. Trä dem helt enkelt över händerna och dra handflatorna över mattan. Håret fastnar på det grova nylontyget.


  Det kräver mer jobb att få bort kattpäls och hundhår från mattor än från släta golv som kakel, laminat eller parkett. 

   

  • För släta golv är det bäst att torka av golvet med en fuktig trasa eller mopp.
  • När du använder en fuktig trasa för att ta bort hår från parkett, akta så att det inte blir för blött.
  • Om du har ett kakelgolv kan du sedan torka av det med en mikrofiberduk - detta fångar upp håret på ett nästan magiskt sätt.

  Vad du behöver

  Hur får man bort katthår från soffan?

  Hur får man bort katthår från soffan?

   

  Om du låter dina fluffiga älsklingar ligga i soffan (och vem kan motstå deras vädjande ansikten?) behöver du utan tvekan veta hur du får bort hundhår från soffan - eller hur du får bort katthår från soffan. Om du anser att katten är människans bästa vän så har du säkert frågat dig: Hur tar jag bort katthår från soffan? Prova dessa tips för att få bukt med husdjurshår i soffan:

   

  • Dammsuga din soffa. Placera dammsugarens munstycke på soffdelen och dammsuga väl.
  • Precis som med mattor kan gummi användas till att ta bort hår från soffor. Ta på ett par gummihandskar, fukta dem och för dem över soffan. Håret fastnar sedan på handskarna.
  • Lägg överdraget i tvättmaskinen. Om ditt sofföverdrag är avtagbart och tvättbart kan du också tvätta det i tvättmaskinen med ett speciellt husdjurshårsprogram för att ta bort katt- eller hundhår.


  Med dessa tips vet du nu svaret på frågan ”Hur får man bort hundhår från soffan?” och hur du får bort katthår från mattor, och vice versa. Du kan nu börja avlägsna håret från dina mjuka möbler direkt! Men sluta inte där - kolla in fler tips om hur du tar bort djurhår från din bil också.

  Upptäck mer

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.