0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Hur blir man av med kvalster?


  Dammkvalster finns i nästan alla hushåll, och det har ingenting med dålig hygien att göra. Men tanken på dessa små djur är ändå väldigt obehaglig, och allergiker undrar ofta hur man dödar kvalster - och framför allt hur man förhindrar dem. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du undviker dem, och det bästa sättet att få bort kvalster.

  Det bästa sättet att ta bort kvalster: Minska dammet

  Det bästa sättet att ta bort kvalster: Minska dammet

   

  Vad kan du göra i kampen mot dammkvalster? Och vad är kvalster? Dessa skadedjur älskar en dammig, varm och fuktig miljö. Med denna vetskap kan du vidta rätt åtgärder för att ta bort kvalster. Regel nummer ett är att minska dammet i ditt hem så gott du kan, vilket innebär:

   

  • Rengör ditt hem minst en gång i veckan och dammsug golvet och möblerna (särskilt soffan) regelbundet för att bli av med dammkvalster. Använd en kraftfull, påslös dammsugare, som Philips PowerPro Compact. Den separerar damm från luften, medan dess antiallergifilter helt och hållet tar upp även små dammpartiklar från alla typer av ytor.
  • Undvik föremål som drar åt sig damm, som utsmyckade möbler, mattor, tunga gardiner, öppna hyllor, tygöverdrag på möbler och prydnadsföremål.
  • Om möjligt, torka bort damm som samlats på möbler varje dag med en fuktig trasa.
  • Husdammskvalster gillar inte värme eller extrem kyla och dör vid både höga och mycket låga temperaturer. Så när det gäller hur man kan få bort kvalster i mattor på sommaren, häng ut mattan i direkt solljus en stund på balkongen eller i trädgården. På vintern kan du döda dammkvalster i mattor genom att hänga dem utomhus en kall natt. Det är också en bra idé att rengöra din heltäckningsmatta.
  • När det gäller hur man blir av med kvalster i gardiner, tvätta dem regelbundet om tvättrådsetiketten tillåter detta, eller kemtvätta dem.

  Hur man skyddar sig mot kvalster

  Hur man skyddar sig mot kvalster

   

  Som tidigare nämnts gillar dammkvalster ett fuktigt klimat. Så när det gäller hur du förhindrar dammkvalster, se till att luftfuktigheten i ditt hem inte är för hög, cirka 40-50 % är perfekt. För att minska luftfuktigheten kan du:

   

  • Vädra regelbundet genom att ha fönstren vidöppna i flera minuter.
  • Vädra alltid när du hänger upp våt tvätt i ditt hem.
  • Slå på fläkten när du lagar mat och vädra efteråt.

  Vad du behöver

  Fler tips om hur du kan ta bort kvalster

   

  Om du lider av allergier och är på jakt efter hjälpmedel för att förhindra och döda kvalster kanske du ska överväga att investera i en luftrenare. Denna maskin  kontrollerar luftkvaliteten och rengör luften genom att eliminera allergener som dammkvalster samt minska gaser och odörer.

   

  När det gäller hur du dödar kvalster i ditt sovrum och hur du får bort kvalster i sängen: byt sängkläder regelbundet, tvätta madrassöverdrag och vädra madrassen. Detta är särskilt viktigt på sommaren när det är varmt och vi svettas mer, vilket skapar ett idealiskt klimat för dammkvalster.

   

  Sammanfattningsvis: se till att damma på rätt sätt, håll ett öga på luftfuktigheten i ditt hem, håll madrasser och lakan rena och överväg att investera i en luftrenare. Följ dessa tips om hur du kan få bort kvalster så kommer du snart att få bukt med dessa skadedjur.

  Upptäck mer

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.