0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Hur man moppar golvet: bästa tipsen och tricksen

   

  Från köket och badrummet till sovrummet och vardagsrummet - damm och smuts samlas i våra hem varje dag. Damning och dammsugning är naturligtvis oumbärliga komponenter i alla städscheman, men för att kunna hantera fläckar och smuts på hårda ytor behöver du först veta hur man moppar golvet på rätt sätt. I den här artikeln kommer vi besvara alla dina frågor om hur man moppar korrekt, så läs vidare för att upptäcka exakt hur du ska skura golvet, tips på de bästa sätten att torka golv av olika typer, och hur ofta man bör utföra denna viktiga syssla.

  Hur man moppar golvet: alla steg i tur och ordning

  Hur man moppar golvet: alla steg i tur och ordning

   

  När det gäller dammsugning och moppning så finns det en viss ordningsföljd att rätta sig efter när man rengör golvet. Gör du det i fel ordning skapar du mer arbete för dig själv. Följ dessa steg som visar hur man moppar ett golv på rätt sätt:

   

  1. Röj undan där du tänker torka. Flytta stolar och andra föremål som kan komma i vägen medan du moppar.
  2. Dammsug först, moppa sedan. Det är svårt att moppa ett dammigt golv, så du bör alltid dammsuga först. Om du vill spara tid och göra båda stegen samtidigt kan du göra detta med en maskin som SpeedPro Max Aqua Plus. Denna sladdlösa 2-i-1-maskin dammsuger och moppar, och bekämpar olika typer av smuts samtidigt.
  3. Moppa efter dammsugning. Till detta behöver du en mopp och vatten med ett lämpligt rengöringsmedel.
  4. Låt golvet lufttorka. Du kan låta golvet lufttorka om din typ av golv tillåter det.

  Det bästa sättet att torka olika golv

   

  Hur skurar man golvet? Olika typer av golvytor rengörs på olika sätt. Man moppar inte laminat på samma sätt som man torkar keramiska plattor, till exempel. Det finns också andra golvtyper, från parkett till natursten, och varje stil kräver sin egen metod för att torka golvet på rätt sätt. Det är även viktigt att alltid moppa ditt golv med medel som är rekommenderade för din golvtyp. Här är våra tips för de bästa sätten att torka golv av olika slag.

  Hur man moppar parkett

   

  Det fina med parkettgolv är att det inte bara ser elegant ut utan också, i princip, är lätt att rengöra. Se bara till att moppen endast är lite fuktig och inte för våt när du torkar. För mycket vatten kan nämligen göra att golvet sväller med tiden. Det bästa sättet att torka golvet på är att använda ett speciellt rengöringsmedel för parkett.

  Hur man moppar laminat

   

  Laminat är också känsligt för vatten och bör därför endast torkas med en fuktig mopp. Använd inte slipmedel eller rengöringsmedel som innehåller lösningsmedel, eftersom dessa kan skada laminatet.

  Vad du behöver

  Hur man moppar natursten

   

  Använd aldrig frätande medel som ättika eller aggressiva rengöringsmedel för att våttorka natursten. Det bästa sättet att torka denna golvtyp är att använda milt alkaliska eller pH-neutrala rengöringsmedel.

  Hur man moppar keramiska plattor


  Keramiska golv är utan tvekan de lättaste att rengöra, eftersom de kan stå emot nästan vad som helst. Häll ättika i moppvattnet för att göra golvet skinande rent.

  Tips:
  Kom ihåg att läsa golvtillverkarens instruktioner om rengöring innan du sätter igång och testa alltid en ny rengöringsmetod på ett undangömt område först.

  Hur ofta ska man moppa golvet?

   

  Svaret på denna fråga beror på vilken typ av golv du har och hur ofta rummet används.

   

  • Som en allmän regel, moppa områden som ofta utsätts för smuts varje vecka. Detta innefattar hall, badrum och kök.
  • Hur ofta ska man moppa rum som inte används så ofta? En gång varannan vecka, eller till och med en gång i månaden, går bra.
  • Glöm inte: du bör också dammsuga varje vecka för att få bort damm.


  Nu när du har några bra tips för att skura golv kan du hålla ditt hem skinande rent.

  Upptäck mer

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.