Besegra värmen med Philips luftrenare - nu med upp till 30% rabatt! Handla nu
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Besegra värmen med Philips luftrenare - nu med upp till 30% rabatt! Handla nu
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  3 tips för rengöring av klinkergolv

   

  Golvplattor av marmor och annan natursten är otroligt eleganta och ger hemmet ett "rent utseende" ...tills de är täckta av lera. Men oroa dig inte - stengolv anses vara särskilt lätta att rengöra och sköta, så länge du använder rätt metod för varje typ av golv. Detta är en bra anledning till att de är ett av de mest populära golvvalen någonsin.

   

  Här är våra bästa tips på hur du rengör och tvättar stengolv av olika slag, samt hur du rengör golv av marmor och keramiska klinkergolv.

  Rengöring av klinkergolv

  Rengöring av klinkergolv

   

  Om du har bestämt dig för ett klinkergolv så är anledningen förmodligen att du föredrar att ägna din tid åt familj och vänner snarare än golvvård och städning. Med dessa praktiska tips kan du enkelt hålla rent i ditt hem och sedan koncentrera dig på andra saker:

   

  • Dammsugning är det viktigaste första steget vid rengöring av golvplattor. Dammsug minst en gång i veckan för att ta bort smulor och smuts förutom damm, och för att förbereda för nästa steg: moppning av golvet.
  • Efter dammsugning, moppa golvet en gång i veckan. Om du föredrar husmorsknep kan du använda ättika till detta, det tar både bort dåliga lukter och gör plattorna blanka. Annars kan du använda ett vanligt golvrengöringsmedel.
  • Om ditt schema alltid är fullspäckat och du behöver ett städschema som är så tidseffektivt som möjligt, varför inte använda en kraftfull dammsugare med integrerat moppsystem, till exempel Philips SpeedPro Max Aqua Plus? Det gör att du snabbt kan växla mellan mattor och hårda golv och styra utflödet av vatten för att bibehålla optimal fuktighet för alla hårda golv.
  • Om golvet har sett bättre dagar så kan ett husmorsknep göra susen. Blanda lite bikarbonat med vatten och använd en gammal tandborste för att skrubba blandningen på smutsiga områden. Torka sedan av med en fuktad trasa eller moppa helt enkelt den delen av golvet.

  Hur man rengör porslinsgolv

  Hur man rengör porslinsgolv


  Den största skillnaden mellan porslin och keramiska plattor är tätheten. Porslinsplattor är tätare och absorberar därför mindre vatten än keramiska plattor. Så när det gäller hur man rengör porslinsgolv effektivt följer du helt enkelt råden för de keramiska golven ovan, men undvik att använda frätande kemiska rengöringsmedel som innehåller blekmedel, syra eller ammoniak.

  Vad du behöver

  Hur man rengör naturstensgolv

   

  Ett stengolv ger ditt hem en speciell känsla. Oavsett om du föredrar den frostade minimalismen hos terrakotta, prakten hos fläckig terrazzo eller den svala elegansen hos blank marmor och granit, så behöver du veta hur man rengör golv av natursten för att bevara deras utseende.

   

  För att bäst tillgodose behoven hos olika typer av stengolv rekommenderar vi att du håller följande råd i åtanke när du rengör golvplattor:

   

  • Precis som vid rengöringen av keramiska klinkergolv så måste du ta bort smuts och damm från stengolv innan du våttorkar. Borsta bort grov smuts med en mjuk sopborste.
  • Använd aldrig ättika eller citronsyra på plattor av natursten. Det bästa sättet att rengöra klinker är att istället använda ett pH-neutralt rengöringsmedel.

  Hur man rengör marmorgolv


  Moppa en gång i veckan med vatten och ett neutralt rengöringsmedel, milt diskmedel eller ett rengöringsmedel specifikt för marmor. Använd inte universalrengöringsmedel eller vanliga husmorsknep, eftersom marmorgolv är känsliga.

  Det bästa sättet att rengöra klinkergolv av terrakotta

   

  Golv av grov natursten, som terrakotta, är känsligare och bör tvättas med en mjuk trasa och ett milt specialrengöringsmedel. Använd inte konventionella hushållsrengöringsmedel - de skadar golvets skyddande vaxlager. Använd inte heller syror på terrakotta.

   

  Med rätt rengöringsteknik och lämpliga produkter kan du hålla ditt klinkergolv i toppskick utan mycket ansträngning, oavsett om det är frostat eller grovt eller blankt och glansigt. Det är så du tvättar klinkergolv, marmorgolv och porslinsgolv.

  Upptäck mer

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.