0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 6 Min

  Blanka och utan ränder - din guide till att tvätta laminatgolv 

   

  Hållbart, mångsidigt och stilfullt - laminatgolv kan vara precis lika snyggt som ett trägolv. Skillnaden är att denna typ av golv är mycket billigare och lättare att underhålla. Dessutom är risken mindre att det uppstår repor, och det är nästan helt vattentätt. Med detta sagt är inte ens laminatgolv perfekta! Det är viktigt att veta hur man vårdar det på rätt sätt. Läs vidare för att upptäcka vår enkla guide, där vi visar dig hur du rengör laminatgolv utan att det uppstår ränder och hur du får ditt laminatgolv att glänsa så att du kan hålla ditt golv snyggt i många år framöver.

  Hur rengör man laminatgolv? Viktiga skötseltips och knep

   

  Att ta hand om ditt golv handlar lika mycket om att veta hur man förhindrar skador som att lära sig att få bort fläckar. På så sätt blir det lätt att veta vad man ska göra när olyckan är framme.

   

  Tappade du din tekopp? Skakade din blöta hund av sig mitt i vardagsrummet? Detta kräver snabba åtgärder: torka omedelbart ditt golv. Om du handlar snabbt behöver du aldrig lära dig hur man rengör nedfläckade laminatgolv, eftersom fläckarna aldrig kommer hinna sätta sig.

   

  Tips: Lämna aldrig ditt laminatgolv vått längre stunder. Laminatgolv är väldigt hållbara, men om vatten eller andra vätskor sugs in genom kanterna kan det bli skevt eller skada golvet.

  Laminatgolv-rengöring och hur du skyddar ytan innan du tvättar laminatgolvet

  Laminatgolv-rengöring och hur du skyddar ytan innan du tvättar laminatgolvet


  Vår guide förklarar det bästa sättet att rengöra laminatgolv, men allt det hårda arbetet kommer att vara förgäves om din golvyta är repad. Även om laminatet har ett hållbart lager som är utformat för att skydda, kan det med tiden slitas eller repas. Läs våra bästa tips - och vad du inte bör göra med ditt laminatgolv - för att ge ditt laminatgolv den bästa chansen att hålla så länge som möjligt:

   

  • GÖR: Sätt möbeltassar under benen på bord och stolar.
  • GÖR: Klipp husdjurens klor. Om du delar ditt hem med en fyrbent vän, var noga med att klippa klorna regelbundet.
  • GÖR: Använd en dörrmatta för att samla upp lite av smutsen som kommer in i ditt hem genom undersidan av skor, grus och småsten kan trots allt  också orsaka repor.
  • GÖR INTE: Dra inte möbler längs golvet.
  • GÖR INTE: Använd inte en slipande svamp eller ett starkt rengöringsmedel när du rengör laminatgolv grundligt.

   

  Tips: För att rengöra laminatgolv korrekt är det viktigt att använda en produkt som är lämplig för den specifika golvtypen. På så sätt förblir ditt golv rent och blankt längre, utan repor eller ränder. Det är också viktigt att följa ett regelbundet städschema och att använda rätt rengöringsmedel för laminatgolv.

  Hur gör man rent laminatgolv utan att det uppstår ränder?

  Hur gör man rent laminatgolv utan att det uppstår ränder?


  Att rengöra laminatgolv är mycket enkelt - ju färre produkter du använder, desto bättre. Rengöringsmedel som innehåller tvål eller olja, liksom många andra produkter för trägolv, kan lämna ett matt lager eller ränder på ditt golv. Följ stegen nedan för att råda bot på dessa problem.

   

  1. Dammsug först golvet noggrant med en bra dammsugare, så som SpeedPro Max. Tack vare sitt 360° sugmunstycke tar den bort envis smuts även på dolda platser.
  2. Torka av golvet med rent vatten eller ett lämpligt rengöringsmedel för laminatgolv. Spreja produkten i ett tunt lager direkt på golvet och torka av med en fuktig mopp - en våt mopp lämnar för mycket vatten på ditt laminatgolv.

   Tips: Behandla inte hela golvet på en gång, utan gör det steg för steg så att det inte blir för blött och du inte behöver gå på det våta golvet.

  3. Efter torkning, använd en mikrofiberduk för att torka golvet. Detta tar bort de sista vattendropparna och ger en fin glans.


  Det är bäst att torka laminatgolvet med en mjuk trasa i en cirkelrörelse. Detta gör att du kan tvätta laminatgolvet utan att ränder uppstår.

  Vad du behöver

  Hur man får laminatgolv att glänsa


  Oavsett hur väl du rengör laminatgolvet kan det med tiden förlora sin glans. Detta kan bero på ett tunt lager smuts men även på rester av rengöringsmedel eller vattenfläckar. Få inte panik! Vi hjälper dig med några enkla tips för att återställa ditt golvs glans.

   

  • Prova att torka av det med en blandning bestående av en del ättika och en del vatten efter dammsugning.
  • Torka av golvet en andra gång med rent, varmt vatten.
  • Till sist, polera ditt laminatgolv med en mjuk trasa.


  Följ dessa enkla steg och du kommer snabbt återställa glansen på laminatgolvet.

   

  Du känner nu till de bästa metoderna för vård och rengöring av laminatgolv. Sammanfattningsvis: Skydda ditt golv mot repor, smuts och spill; rengör det med en dammsugare och en fuktig mopp; återställ matta golv genom att torka med ättika; och polera med en trasa. Det var allt - du är redo!

  Nu när du har våra bästa tips, tricks och råd gällande de bästa sätten att rengöra ett smutsigt laminatgolv, varför inte kolla in vår guide för rengöring av vinyl- eller linoleumgolv för andra områden i ditt hem?

  Upptäck mer

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.