0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min.

  Så här gör du succé av din vårstädning – utan krångel

   

  Trots att det kan vara kul att vårstäda så är det oftast mer lockande med ett besök till en uteservering när vårsolen skiner. Den goda nyheten är att du faktiskt kan få huset skinande rent utan att helt förlora livslusten bara av att tänka på det. I den här guiden kommer vi ge dig några städtips så att du kan få din vårstädning överstökad snabbt och effektivt.

  Grundläggande tips för vårstädning

   

  Det finns inledande enkla steg för att avklara din vårdstädning så fort som möjligt. Börja med att göra en vårstädningschecklista. Med hjälp av denna lista kan du bocka av varje utrymme och tydligt se hur du gör framsteg. Vi rekommenderar också att du arbetar dig från rum till rum och att du börjar med det mer avancerade och avslutar med det enklaste. På så sätt blir din vårstädning enklare för varje steg.

  Vårstädning: Checklista

  Vårstädning: Checklista

   

  Det må låta enkelt, men det är också väldigt effektivt: genom att göra en checklista för städning hemma blir du bättre förberedd och kommer kunna vårstäda fortare. Läs fler städtips för att snabbt städa hela hemmet här.

   

  1. Plocka undan: Börja vårstäda med att plocka undan och lägga alla vintersaker i förvaring, som vinterjackor, vinterskor och alla julprydnader. Du kan byta ut dessa mot vår- eller sommarkläder medan du städar för att få lite extra motivation inför våren och den stundande sommaren. 
  2. Gör rent fönstrena: Släpp in vårsolen efter att du har organiserat rummen. När du rengör dina fönster hitatr de värmande solstrålarna enklare in genom det rena glas. Det här kommer höja ditt humör, och göra det enklare att fortsätta din vårstäda hemma.
  3. Damma: Det är vanligt att damm lägger sig över hösten och vintern. Att damma gör inte bara att ditt hem ser rent ut, det minskar även antalet allergener i luften. Detta är extra viktigt om du har husdjur. Du kan läsa mer om det bästa sättet att damma, var du kan hitta mest damm, och hur du förhindar beläggningar av damm i vår guide.
  4. Dammsug och moppa golvet: Det sista steget på din checklista för vårstädning hemma är att rengöra dina golv. Det mest effektiva sättet att göra detta är att använda en kombinationsapparat som dammsuger och moppar golvet på en gång, såsom Philips AquaTrio Wet & Dry Vacuum 9000 series. På så sätt avslutar du din vårstädning med stil, och kan sätta dig ner och ta det lugnt mycket fortare. Kom dock ihåg att olika golv behöver rengöras på olika sätt. Du kan läsa mer om det här.

   

  Med våra städtips och denna checklista går städning av lägenhet och hus lekande lätt då du systematiskt får ordning på hemmet.

  Vad du behöver

  Vårstädning från rum till rum

  Vårstädning från rum till rum

   

  Om du använder den ovannämnda checklistan för varje rum när det är dags att vårstäda hemma så blir du snabbt klar med din städning. Men var ska man börja? Du kan ju trots allt inte göra allt samtidigt.

   

  Försök att undvika att vårstäda i flera rum på samma gång då det gör processen kaotisk. Dessutom är det mer hanterligt att städa ett rum i taget, vilket leder till att du blir färdig fortare.

   

  1. Vardagsrummet: Ett tips är att börja vårstäda i vardagsrummet då det ofta är ett större rum som du troligtvis spenderar mycket tid i. Med ett rent vardagsrum har du redan kommit en bra bit på vägen.
  2. Sovrummet: Trots att sovrummet är viktigt och du spenderar mycket tid där så använder du det inte särskilt ofta under dagen. Därför går det ofta ganska snabbt att städa detta rum. 
  3. Köket: Efter att ha lagat värmande måltider under de kalla månaderna blir vårmatlagning mycket roligare i ett skinande rent kök. Rengör din ugn noggrannt, och glöm inte fläkten, mikrovågsugnen och diskmaskinen. Tänk även på att kontrollera materialet på din köksbänk inan du gör rent den så att du undviker att skada ytan.
  4. Badrummet: Badrummet behöver alltid regelbunden städning under året, om än en extra grundlig under din vårstädning. Detta kan exempelvis inkludera att kalka av kranen, och duschhuvudet med vinäger eller citronsyra.

   

  Det är inte alltid så enkelt att hitta motivationen till att vårstäda, speciellt när solen skiner ute. Med rätt teknik och en checklista går det dock lekande lätt att få ett skinande rent hem lagom till våren!

  Upptäck mer

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.