Besegra värmen med Philips luftrenare - nu med upp till 30% rabatt! Handla nu
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Besegra värmen med Philips luftrenare - nu med upp till 30% rabatt! Handla nu
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Vad är kaffe affogato? Ett enkelt affogato-recept och hur man gör kaffe affogato hemma


  Kaffe och efterrätt är de två viktigaste komponenterna för en perfekt avslutning på middagsbjudningen, så varför inte kombinera de två vid nästa tillfälle med ett affogato-recept? Kaffe affogato, även kallat affogato, är en söt kaffebaserad italiensk dessert i glas som består av en del glass och en del espresso.

   

  Om du inte vet om hur man gör den här italienska kaffedessert så har du kommit till rätt ställe. Att lära sig att göra affogato har aldrig varit lättare. I den här guiden så guidar vi dig genom ett enkelt kaffe affogato recept så att du kan göra denna efterrätt hemma. När du väl upptäckt hur lätt det är kommer du att vilja servera den här rika, krämiga kaffedesserten varje gång du är värd.

  Vad betyder kaffe affogato?


  Så, vad är kaffe affogato och vad betyder ”affogato”? Affogato översätts till ”dränkt” på italienska och hänvisar i detta fall till begreppet att ”dränka" en skopa glass i en espresso. Den mest traditionella formen av affogato innehåller en skopa vaniljgelato - eller glass - toppad med en varm shot espresso. Det finns dock inget fast affogato-recept, och denna läckra efterrätt kan varieras med olika typer av topping och glassmaker.

   

  Den här rätten är lika söt som den är okomplicerad; en skopa glass, en shot espresso. Med andra ord behöver du inte krångla till det när du gör kaffe affogato. Det är en perfekt efterrätt som är lätt och har lika mycket, om inte mer, sötma än någon annan efterrätt. En affogato är en espresso och glass i en härlig kombination!

  Hur man gör kaffe affogato: fyra enkla steg


  Om du vill göra en kaffe affogato på det traditionella sättet så behöver du bara glass och nybryggd espresso. Söt vaniljglass eller gelato balanserar den fylliga espresson perfekt. Här är ett gott och enkelt affogato-recept:

   

  1. Brygg espresson. Espresso gör du enklast och mest effektivt genom att använda en kaffemaskin som Philips 3200-seriens espressomaskin . Med denna kan du göra fem olika sorters kaffe- och espressodrycker med färska bönor. Till en affogato, brygg en till två espresso-shots för varje gäst.
  2. Tillsätt glassen. När du har dina ingredienser redo, lägg en skopa glass i varje serveringsglas.
  3. Kombinera espresso och glass. Häll långsamt espresson över vaniljglassen. Den varma espresson smälter vaniljglassen och skapar en härlig, krämig kombination.
  4. Njut! Allt som återstår att göra är att sätta en sked i varje glas och låta dina gäster njuta av efterrätten. All that’s left to do is stick a spoon in each glass and invite your guests to dig in.

  Vad du behöver

  Hur du kan variera ditt affogato-recept


  När du väl har lärt dig hur man gör en kaffe affogato, prova att anpassa receptet efter din egen smak. Toppa din affogato med lite hackade hasselnötter, mörka chokladspån, biscottismulor eller torkade bär. Möjligheterna att stilla ditt sötsug är oändliga med denna blandning av glass och espresso.
   

  Så här enkelt är det alltså att göra en utsökt kaffe affogato som dina gäster inte kommer att kunna slita sig från. En mer passande översättning av affogato borde vara "jag vill ha mer", eftersom det är just det dina gäster kommer att säga efter att ha provat denna glass- och espressodessert. Slipp det svåra valet mellan kaffe och efterrätt på middagsbjudningen genom att bjuda vänner och familj på en fantastisk hemlagad affogato. Njut av en affogato, kaffe och glass i ett, kanske serverat i ett trevligt affogato set?

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.