1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Gör ditt eget iskaffe

   

  Vad kan vara mer uppfriskande än en islatte på morgonen? En hemmagjord islatte på morgonen, såklart! Det fylliga, kylda kaffet blandat med krämig mjölk, hällt över is, är den perfekta drycken för att stilla kaffesuget när det är varmt ute.

   

  Om detta är din favoritdryck att dricka om morgnarna, varför inte lära dig att göra ditt eget iskaffe? Den här guiden gör det lekande lätt, och du kommer snart att börja experimentera med olika uppfriskande iskaffe-recept. Så här gör du ditt eget iskaffe.

  Förberedelser för att göra ditt eget iskaffe

  Förberedelser för att göra ditt eget iskaffe

   

  Så hur gör man iskaffe? För det första: se till att du har alla nödvändiga ingredienser och en kaffebryggare. Här är vad du behöver för att göra din eget utsökta islatte hemma:

   

  • Kaffemaskin
  • Malda kaffebönor
  • Glas
  • Is
  • Sked
  • Valfri mjölk

   

  Hur gott ditt hemmagjorda iskaffe blir beror i slutändan på kvaliteten på din kaffebryggare. Om du inte redan har en bra kaffebryggare hemma, överväg att välja en med justerbara inställningar för att enkelt skapa läckra kaffe- och espressodrycker.

   

  Se till att du har malda kaffebönor hemma, samt mjölk - oavsett om du väljer standardmjölk, lättmjölk, mandelmjölk eller andra mjölkfria alternativ. Fyll glaset med is och ha en sked redo att blanda med. När du har allt detta i köket är du redo att lära dig att göra iskaffe hemma.

  Hur man gör iskaffe

   

  Hur gör man iskaffe? Det är samma princip som att göra vanligt kaffe, förutom att du lägger till is. Följ dessa fyra steg för att lära dig hur man gör hemmabryggt iskaffe:

   

  1. Brygg kaffet. Gör iskaffe hemma genom att först brygga ditt kaffe som vanligt.

  2. Kyl kaffet. Häll kaffet i en kanna och ställ det i kylen för att svalna till rumstemperatur.

   Tips: Om du vill veta hur man gör iskaffe snabbt är det inte obligatoriskt att ställa kannan i kylen, men varmt kaffe kan smälta isen snabbare och ge drycken en vattnig smak.

  3. Häll kaffet över isen. Ta glaset som är fyllt med is och häll långsamt kaffet i glaset. Blanda kaffet och isen med en sked för att säkerställa att kaffet är jämnt nedkylt.

  4. Tillsätt mjölken. Häll sedan din nedkylda favoritmjölk i iskaffet. Rör om drycken med en sked så att mjölken fördelas jämnt mellan kaffe och is.

   

  Voila! Du har precis lärt dig hur man gör iskaffe hemma. Garnera gärna med socker, kanel, vispad grädde eller någon annan topping som du eller dina gäster gillar.

  Vad du behöver

  Hur gör man islatte snabbt?

   

  Har du bråttom? I alla recept på islatte vill du helst att den ska vara så kall och fräsch som möjligt. Så om du har tid rekommenderar vi att du kyler det nybryggda kaffet. Men om du har bråttom en morgon, oroa dig inte! Det kommer fortfarande att bli smarrigt, speciellt om du följer tipset nedan.

   

  Tips: Ett av de vanligaste problemen med iskaffe är att drycken lätt blir för vattnig. Vad är då hemligheten? Brygg kaffet och kyl det direkt med isbitar gjorda av färskbryggt kaffe. Det går även att göra iskaffe med snabbkaffe.

  Så gör du islatte hemma: ta det till nästa nivå

   

  Vill du ta dina islatte-recept till nästa nivå? En bra kaffemaskin kan hjälpa dig att få till ett gott iskaffe. Oavsett om det är ditt morgonkaffe eller en fika med vänner så kommer dina nyfunna barista-färdigheter att överraska alla - inte minst dig själv!

   

  Det enda som återstår att göra efter att du gjort iskaffe hemma är att luta dig tillbaka, koppla av och njut! Det kunde inte vara lättare att göra en kanna med denna uppfriskande dryck till dina nära och kära nu när du vet hur man gör islatte hemma.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.