0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 4 Min

  Så enkelt är det att stryka och vika sängkläder

   

  Det finns inget som är så mysigt som att krypa ner i en nybäddad säng med nytvättade lakan. En säng med rena, frasiga lakan och mjuka sängkläder ger dig inte bara den goda nattsömnen du förtjänar. Korrekt strukna och vikta lakan utan skrynklor ser även till att dina sängkläder tar mindre plats när du förvarar dem i garderoben. Dock ser alla sängkläder olika ut, och visa är enklare att underhålla än andra. Om du ställer dig frågan ”Hur viker man ett dra på lakan”? eller om du vill veta hur man stryker och viker ett lakan, hjälper vi dig. Läs vidare om konsten att stryka och vika sängkläder och lär dig hur du viker dra på lakan så att varje natt känns som en vistelse på ett lyxhotell!

  Fördelarna med att stryk dina sängkläder

   

  Om du tvättar dina sängkläder i mindre än 60 grader kan det fortfarande finnas kvar bakterier, dålig lukt och dammkvalster i dem. Strykning hjälper till att eliminera dessa aspekter.

   

  Om du eller dina nära och kära har hudallergier kan det underlätta att tvätta sängkläderna vid höga temperaturer och sedan använda ånga för att ta bort eventuella kvarvarande kvalster eller bakterier. Och om någon är sjuk, vare sig det är förkylning eller något annat som kan föras vidare, är det också en bra idé att varmtvätta och ångstryka sängkläder.


  Ett annat plus är att strykning kan göra att vissa tyger känns mjukare och behagligare mot huden.

  Hur man viker lakan: tips för att stryka sängkläder

  Hur man viker lakan: tips för att stryka sängkläder

   

  Innan vi tar en titt på hur man viker sängkläder så effektivt som möjligt finns det ett viktigt steg för att garantera både optimal komfort och ordning och reda i garderoben: strykning. Nystrukna lakan gör all skillnad i världen när det kommer till att vika dina lakan så effektivt som möjligt, så hoppa inte över det här steget! Här är några tips för att få ut det mesta av din strykning.

   

  1. Ta ut dina lakan ur torktumlaren medan de fortfarande är lite fuktiga.
  2. Vik lakanen på längden till fjärdedelar så att de motsatta hörnen ligger i linje. Genom att vika ett lakan på längden förhindrar du även att vecken syns när du bäddar.
  3. Stryk försiktigt de två hörnen längst upp på lakanet och gå sedan vidare till mitten av lakanet.
  4. När du är klar med den övre delen av lakanet viker du det igen, men nu horisontellt, så att de nedre hörnen är i linje med de översta.
  5. Stryk det vikta lakanet på samma sätt som beskrivs i punkt 3.

   

  Ett bra strykjärn är ett viktigt verktyg när det gäller att stryka och vika lakan så smidigt som möjligt. Så välj ett som är lätt att hantera och som även klarar av de mest envisa vecken, som Philips PerfectCare Elite Plus ångstation. Med sin DynamiQ smarta sensor vet detta strykjärn exakt när det ska använda den mest kraftfulla ångan för att bli av med oundvikliga skrynklor och veck även på ömtåliga tyger som siden, vilket gör ditt jobb mycket enklare.

   

  När du har strukit dina lakan till perfektion är du redo att lära dig hur man viker ett lakan.

  Vad du behöver

  Hur viker man ”dra på lakan” och vanliga lakan?

   

  1. Välj en plan yta som en madrass eller ett köksbord att vika ihop lakanet på.
  2. Vik lakanet vertikalt på mitten så att alla hörn matchar varandra.
  3. Vik så att du får en lång panel av tyg, som du sedan kan vika till en kvadratisk form.
  4. Om du har ett lakan med ett elastiskt band stoppar du in de elastiska hörnen i varandra så att de binds ihop och inte separeras.

   

  Att vika lakan på rätt sätt är nyckeln till att säkerställa en god nattsömn, varje natt. Och voila! Nu vet du hur dra på lakan ska vikas så att de håller sig skrynkelfria och fräscha i skåpen i flera veckor framöver. Med de här tipsen på hur du stryker och viker lakan får du en välordnad linnelåda och en mysig sovstund på nolltid. Sov gott!

  Hur viker man ”dra på lakan” och vanliga lakan?

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.