0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Så kan du vika kläder för att spara utrymme: enkla tips och tricks

   

  Att vika kläder snyggt och prydligt är bra av många olika skäl. Alla vill vi ha skrynkelfria plagg som vi kan ta fram ur garderoben när som helst under arbetsveckan eller för en sista minuten träff med våra vänner. Ett annat stort plus med väl vikta kläder är att de inte tar lika stor plats och maximerar förvaringsutrymmet. Oavsett om det handlar om att lära sig att vika en skjorta och packa ner den i resväskan för arbetsresor eller bara allmänna viktekniker för att spara utrymme i lådorna, finns det många fördelar med att behärska konsten att vika kläder. Vi kommer att lära dig det bästa sättet att vika kläder, från hur viker man en tröja till hur man viker en skjorta för att få så mycket plats som möjligt över i garderoben.

  Tvättning och strykning före vikning

   

  Innan du sätter igång med att vika en t-shirt eller en skjorta måste du förbereda ditt plagg för själva vikningen. För tyger som inte nödvändigtvis behöver strykas – som plagg i akryl – gäller det att se till att de är ordentligt torra innan du lägger undan dem i garderoben för att undvika skrynklor och unken lukt. För kläder du behöver stryka kan du låta tyget vara lätt fuktigt eftersom det gör skrynklorna lättare att stryka bort.


  När du viker kläder för att spara utrymme är det bäst att arbeta med plagg som är rena och strukna för att få ett skrynkelfritt resultat. Att stryka dina kläder efter att du har tvättat dem kommer också att göra processen att vika skjortor och t-shirts lättare. Har du bråttom? Överväg då Philips handhållna steamer från 3000-serien för att påskynda strykprocessen eller för att enkelt fräscha upp dina kläder utan att behöva ta fram strykbrädan – du hänger helt enkelt upp plagget och låter ångan verka!

  Hur man viker en skjorta för att spara utrymme


  Hier ist eine Schritt-für-Schritt Anleitung fürs Hemden und T-Shirt falten.Låt oss börja med grunderna med hur man viker en skjorta:

   

  1. Knäpp knapparna och lägg sedan skjortan nedåt med ärmarna utvikta.
  2. Jämna ut alla veck.
  3. Vik ena sidan av skjortan in mot mitten och vik ärmen från mitten.
  4. Ta ena ärmen och vik den till motsatt sida, tillbaka från mitten och vik den sedan igen mot skjortans nederkant.
  5. Upprepa steg 3 och 4 med den andra ärmen för att få en snygg rektangulär form.
  6. Vik nederdelen av din skjorta eller långärmade t-shirt upp mot kragen.


  För att göra den ännu mer kompakt kan du sedan vika ovandelen av plagget för att möta nederdelen och sedan en gång till. Detta är det bästa sättet att vika skjortor för att spara lagringsutrymme och för att säkerställa skrynkelfria plagg.

  Japansk metod för att vika kläder

  Japansk metod för att vika kläder

   
  Alternativt kan du också överväga den populära japanska vikningstekniken.
   
  1. Lägg din skjorta på golvet, ta en tredjedel av den och vik den från ytterkanten.
  2. Vik in en tredjedel från motsatt sida så att båda sidorna möts på mitten.
  3. Börja nerifrån och vik upp din skjorta fyra gånger så att du har en vikt rektangel som kan stå upp i en triangelform.

  Vad du behöver

  Vikbara kläder för resor

  Vikbara kläder för resor


  Det finns ännu mindre utrymme att arbeta med när du packar för en resa, vilket gör det ännu viktigare att vika kläder för att spara utrymme.


  De goda nyheterna när man lär sig att vika en skjorta för resan är att vikteknikerna för resor är ganska enkla. Tricket med att vika skjortor för resor är att vika plagget så hårt som möjligt utan att orsaka veck. Metoden är mer en rullning än en vikning.

   

  1. Börja med att lägga plagget platt på din vikbara arbetsyta.
  2. Vik ena sidan av plagget ungefär en tredjedel av vägen in och upprepa med den andra sidan.
  3. Vik hela plagget på mitten och rulla sedan hela plagget hårt nedifrån och upp.


  Hur viker man en skjorta med knappar inför resor? Hur kan jag packa skrynkelfritt? Svaret är att detta kan vara lite mer utmanande eftersom knapparna lätt kan orsaka veck.

   

  1. Efter att du har knäppt skjortan lägger du den med knappsidan nedåt och med  ärmarna ut åt sidan.
  2. Vik över den ena ärmen till den andra sidan av skjortan och vik sedan upp ärmen så att mudden nuddar kragen.
  3. Upprepa detta steg med den andra ärmen.
  4. Vik skjortan så att kanten blir något över mitten och upprepa detta med andra sidan.
  5. Vik skjortan ungefär en tredjedel av vägen upp och gör detta igen så att undersidan och ovandelen är tillsammans.


  Om du har en handhållen steamer stoppar du bara in den i sitt fodral för att ta bort eventuella skrynklor som dyker upp på resan.


  Att lära sig hur man viker en t shirt eller en blus för att undvika skrynklor och spara utrymme kan kännas svårt i början. Men med dessa användbara tips kommer du att kunna vika kläder och skapa dina egna vikningstekniker som ett proffs på nolltid! Övning ger färdighet, så använd dessa metoder för att vika en skjorta och andra plagg varje gång du har tvättat. 

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.