0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Den ultimata denim-guiden: att stryka och tvätta jeans

   

  Alla har vi ett par favoritjeans som vi trivs lite extra bra I, oavsett vilka planer vi har för dagen som kommer. Jeans är ofta de perfekta kläderna för många olika tillfällen, men det betyder inte att de behöver se skrynkliga och ovårdade ut. Har du också ställt dig frågan ”Hur tvättar man jeans?” har vi svaret åt dig. Med våra tips kan du se till att dina favoritplagg håller längre. Här är vår ultimata guide till hur man tvättar denim och hur man stryker jeans.

  Hur man tvättar jeans: några viktiga tips

   

  Att tvätta jeans i tvättmaskin är att föredra, men se alltid till att det inte finns några utsmyckningar eller dekorativa detaljer på dina plagg som kan behövas tas bort innan tvätt.

   

  • Vänd dina jeans ut och in.
  • Om dina jeans är blå, tvätta dem alltid med andra mörka kläder. Vita jeans ska tvättas med ljusa kläder.
  • Fyll inte tvättmaskinen helt full eftersom detta kan förhindra en ordentlig centrifugering.
  • Använd alltid ett milt tvättmedel.
  • Använd aldrig blekmedel på jeans eftersom det kan påverka färgen och orsaka fläckar.
  • Torktumla inte dina jeans.

  Hur ofta ska man tvätta jeans?

   

  Du kanske undrar hur ofta du ska tvätta nya jeans? En bra tumregel är att tvätta jeans efter 4-5 användningar. Tvättar du oftare än så kommer tyget att blekna. Om det finns fläckar bör du försök att ta bort dem genom att tvätta den specifika fläcken i stället för hela plagget. Och om du snabbt behöver fräscha upp dina jeans för att de har legat i garderoben för länge eller om du vill bli av med några envisa veck, kan en kraftfull handhållen steamer göra jobbet åt dig, snabbt och effektivt.

  Ska jag stryka mina jeans?

   

  Även med en avslappnad denimlook vill du kunna se hel och ren ut. Att stryka jeans är inte ett så jobbigt som det låter. Det som är bra med jeans är att de ofta behåller sin form efter strykning, så länge du ser till att du hänger eller viker dem ordentligt istället för att trycka ner dem i byrålådan.

  Ska jag stryka mina jeans?

  Vad du behöver

  De bästa sätten att stryka jeans

   

  Vill du stryka dina jeans? Så här gör du det på rätt sätt:

   

  • Vänd jeansen ut och in för att förhindra missfärgning.
  • Om du har ett traditionellt strykjärn, lägg då jeansen platt på strykbrädan.
  • Börja med att stryka både fram- och bakfickor.
  • Lägg jeansen platt, stryk linningen och jämna ut alla andra detaljer, så som knapphål och veck.
  • Placera framsidan av benen i parallell riktning mot strykbrädan och pressa ner strykjärnet tills alla veck och skrynklor försvinner.
  • Upprepa detta steg på baksidan av dina jeans.

   

  Det kan dock ibland vara svårt att hitta rätt temperaturinställningar för att säkerställa ett perfekt resultat. Philips angstation tar hand om det åt dig, tack vare den smarta OptimalTEMP-tekniken som väljer värme- och ånginställningar efter varje typ av tyg, så att du får skrynkelfria jeans utan att behöva lägga tid på att hitta rätt temperatur.

  Hur man tvättar jeansjackor

   

  Nu när du vet du hur du tar hand om dina jeans kan vi ta en titt på de andra jeansplaggen i din garderob – som den där jeansjackan du alltid har på dig. Så här tvättar och stryker du den på bästa sätt:

   

  • Jeansjackor behöver inte tvättas så ofta eftersom de vanligtvis inte bärs direkt mot huden.
  • För små fläckar kan du tvätta endast på det specifika området för att ta bort fläcken och sedan låta området torka naturligt.
  • Om du bestämmer dig för att tvätta din jeansjacka bör du välja en låg temperatur (30 grader eller lägre) eller försöka att tvätta den för hand.
  • Använd ett skonsamt, men bra tvättmedel.
  • Om din jeansjacka har några detaljer så som nitar, dragkedjor eller ömtåliga knappar, lägg den då i en tvättpåse för att skydda dessa delar.
  • Du kan också prova att använda en handhållen steamer – det hjälper till att ta bort lukt och dödar bakterier så det är ett idealiskt alternativ till en tvätt (och mindre tvätt hjälper till att undvika att färgen bleknar). Häng bara din jacka på en galge och ånga den vertikalt. Detta tar också bort skrynklor så att du slipper besväret med att ta fram strykbrädan.

   

  Nu vet du svaren  på om man ska tvätta jeans och om man kan stryka jeans. Att tvätta jeans och andra denimprodukter behöver med andra ord inte vara krångligt. Genom att följa dessa tips tar du hand om dina plagg lätt och rätt. Har du mer än traditionella blå jeans i din garderob? Kanske ställer du dig frågan ”hur tvättar man svarta jeans?” Oroa dig inte, den här guiden gäller för hur man tvättar svarta jeans såväl som denimplagg i andra färger. Kom bara ihåg att tvätta dina gamla favoriter mer sällan än vad du tror.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.