0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Hur man hanterar skrynkliga kläder: Tips för att få skrynkelfria kläder

   

  Första intrycket är viktigt och skrynkliga kläder på jobbet eller på en fest är inte optimalt. Även om du har din finaste skjorta eller klänning på dig, kommer din outfit helt enkelt inte att se bra ut om den är full av skrynklor. Veck och skrynklor kan också bli ett problem när du har förvarat dina kläder ett tag i garderoben. Kanske har de vikits ihop under andra kläder i en byrålåda eller gömts undan för säsongen. Lyckligtvis finns det några enkla (och effektiva) metoder för att få den där snygga, skrynkelfria looken. Här hittar du de bästa sätten att hantera skrynkliga och kläder och hur du kan stryka kläder utan strykjärn.

  Hur man blir av med skrynklor: tvättförslag

   

  Att förebygga rynkor innan du tvättar är det ultimata tricket du måste ta till för att slippa hantera extremt skrynkliga kläder när de väl tas ut ur tvättmaskinen. Här är några saker att komma ihåg när du tvättar kläder för att minimera veck:

   

  • Att handtvätta ömtåliga plagg kan minska vecken som produceras av intensiv centrifugering.
  • Om du använder en tvättmaskin, lägg i en mindre mängd kläder.
  • Att köra en kortare cykel och använda varmare vatten kommer också att vara skonsammare mot kläder som har lättare för att blir skrynkliga.
  • Ta ut kläderna ur tvättmaskinen omedelbart så att eventuella skrynklor som skapas av centrifugeringen inte hinner sätta sig i tyget.

  Hur man får bort skrynklor ur kläderna när man torkar dem

   

  Hur kläderna torkar kan ofta påverka hur fräscha de ser ut efter tvätt. Här är faktorerna att tänka på:

   

  • Torktumlare hjälper till att ta släta ut kläderna. Se bara till att du tar ut kläderna så fort cykeln är klar (om de ligger kvar i torktumlaren kan det bildas veck igen).
  • Hur torra måste dina kläder vara? Om de ska förvaras direkt i garderoben ska de vara helt torra. Men det går att stryka kläder när de är lätt fuktiga, och skjortor eller klänningar som behöver strykas kan med fördel lämnas lätt fuktiga.

  Hur man snabbt får bort veck från en skjorta

  Hur man snabbt får bort veck från en skjorta

   

  Ingen vill ha en skrynklig skjorta. Se till att inte förstöra resten av din outfit och säkerställ att din skjorta är så slät som möjligt. Om du inte har tid för strykning kan du i stället överväga att ge dina kläder en snabb ångning. Philips steamer från 3000-serien tar bara mindre än en minut att värma upp och kan användas på hängande skjortor utan krav på att du måste dra fram strykbrädan. Och om du packar för en affärsresa kan du dessutom enkelt ta den med dig eftersom den tack vare sin kompakta storlek inte tar stor plats i din resväska.

   

  Om din skjorta inte är av bomull kanske du vill veta hur du får bort veck i polyester och andra typer av syntetiska fibrer. För att undvika skrynklor i första hand när du stryker kläder är det viktigt att använda rätt torkteknik. När du använder en torktumlare, se då till att ta bort plagget så snart cykeln är över – på så sätt kommer det inte att finnas tid för veck att bildas på dina kläder. Var extra försiktig när du stryker. Användning av strykjärn rekommenderas vanligtvis inte eftersom de syntetiska fibrerna av polyester kan smälta eller få brännmärken, särskilt om strykjärnet är för varmt. Ånga är vanligtvis ett bättre (och säkrare!) alternativ. Du kan helt enkelt hänga din polyesterskjorta på en galge när den fortfarande är fuktig och köra en steamer över den samtidigt som du undviker direktkontakt med ytan. Den varma ångan kommer att jämna ut veck och rynkor medan du torkar ditt plagg på några minuter.

  Vad du behöver

  Stryka byxor och jeans: den bästa tekniken

   

  Skrynkliga byxor och jeans kan förstöra en look, så följ dessa viktiga steg för skrynkelfria byxor:

   

  • Lägg byxorna på strykbrädan och stryk ett ben i taget.
  • Kontrollera om det finns fläckar innan du stryker och tvätta vid behov – strykning på fläckar kan fästa dem i tyget.
  • Ställ in strykjärnet på rätt temperatur enligt etiketten.
  • Tryck bestämt men försiktigt mot tyget, stänk eller spraya med vatten för att göra dem fuktiga och lättare att stryka.

  Skrynkliga gardiner: få bort vecken effektivt

   

  Gardiner kan vara knepiga när det gäller att bli av med veck. Att ta av dem från gardinstängerna, knöla in dem i tvättmaskinen och torktumlaren och stryka dem på en strykbräda är ingen lätt bedrift. Att använda en handhållen steamer är däremot ett utmärkt alternativ för att rengöra tyget och ta bort veck utan strykjärn, utan att ens behöva ta ner gardinerna.

   

  Det var våra bästa tips för att hantera skrynkliga kläder. Ingen vill ha en skrynklig look, och det finns många bra sätt att få dina kläder att se ut som om de precis kommit tillbaka från kemtvätten med dessa knep (och verktyg) i rockärmen.

  Skrynkliga gardiner: få bort vecken effektivt

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.