0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 3 Min

  Så gör du kläderna skrynkelfria - En guide till hur du använder steamers för kläder och ångstrykjärn

   

  Kan man egentligen ånga kläder istället för att stryka dem? Att ånga kläder är faktiskt ett bra sätt att få dina kläder att se fräscha och skrynkelfria ut, oavsett om du behöver se så bra at som möjligt på dejten eller för en viktig arbetsintervju. Eftersom de flesta av oss har ett fullspäckat schema har vi inte alltid tid (eller motivation) att ångstryka kläderna, och det är här en handhållen steamer för kläder kan hjälpa till. Har du inte använt en steamer tidigare? Inga problem. Här är allt du behöver veta om hur man använder en steamer för kläder för att få dina plagg att se ut som nya igen, samt en guide till hur man använder ett ångstrykjärn.

  Hur man ångar kläder med en steamer

  Hur man ångar kläder med en steamer

   

  Att ånga kläder behöver inte vara svårt, men det är viktigt att känna till grunderna för att använda din steamer på rätt sätt. Innan du börjar bör du se till att du har en steamer av god kvalitet som passar dina kläder. Philips handhållna steamer kan bli din nya bästa vän eftersom dess jämna ånga håller kläderna fräscha, dödar bakterier och minskar behovet av tvätt eller kemtvätt, samtidigt som den rengör och slätar ut även ömtåliga tyger som siden och ull.

   

  Att stryka kläder med ånga är enkelt men hur man använder en steamer som strykjärn beror dock på vilken typ av plagg du vill ånga. Läs vidare för några exempel på ångstrykning av olika klädtyper.

  Hur man ångar en klänning

   

  Klänningar i tunna tyger kan lätt bli skrynkliga. Det finns också pressveck, puffärmar och paljetter eller pärlor att ta hänsyn till, vilket inte är så roligt med ett strykjärn. Lyckligtvis är det väldigt lätt att lära sig att ånga en klänning. Du hänger den bara på galgen och ångar den vertikalt – du behöver ingen strykbräda. Det samma gäller för långa kjolar eftersom bara kan hänga upp dem utan att behöva ta fram strykbrädan.

  Hur man ångar en klänning

  Hur man ångar en skjorta

   

  Om du inte har tid att stryka en skjorta med en strykbräda eller om du bara behöver en snabb uppfräschning, kan du ånga en skjorta på galgen med en handhållen steamer. Om du är speciellt rädd om manschetter och krage, eller om det finns några envisa skrynklor, lägg då skjortan platt på en säng eller ett bord för att ånga den. Du kan då koncentrera dig på de områden som behöver lite mer ånga. För skjortor av tyngre material som tjock bomull eller flanell kan du dock överväga att använda ett ångstrykjärn för att göra jobbet snabbare.

  Vad du behöver

  Alternativ till en steamer: så använder du ett ångstrykjärn

  Om du har ett plagg med kraftiga skrynklor kan det underlätta att ha det bästa ångstrykjärnet på marknaden för att snabbt råda bot på skrynkliga kläder. Undrar du hur du bäst använder ångstrykjärnet? Fyll tanken med vatten och välj lämplig inställning för ditt plagg, kontrollera etiketten. Lägg plagget på en strykbräda och använd lite extra ånga på särskilt knepiga skrynklor. Häng upp det efteråt för att hålla plagget skrynkelfritt.

   

  Lär dig hur du använder en steamer för kläder och hur du använder ett ångstrykjärn för perfekt strukna kläder på bara några minuter. När du vet hur du använder steamers och strykjärn så kommer du att se proffsig och fräsch ut även på dina mest hektiska dagar.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du får 100 kr i rabatt på ditt första köp i Philips webbutik.*

  Exklusiva medlemserbjudanden och tidig tillgång till försäljning.

  Nyheter om produktlanseringar och tips för en hälsosam livsstil.

  *

  Jag vill få marknadsföringskommunikation baserat på mina preferenser och mitt beteende, om Philips produkter, tjänster, evenemang och kampanjer. Jag kan när som helst avregistrera mig!

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.