0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Airfryer vs Air Cooker: Vad är bäst varmluftsfritös eller varmluftskokare?

   

  Med en Air Cooker, eller luftkokare, kommer du kunna laga mat på ett helt nytt sätt. Undrar du “Varför ska man köpa en Air Cooker?” är det bara att fortsätta läsa.  Här går vi nämligen igenom de vanligaste frågorna som Är det värt att köpa en Air Cooker? Och Är det nyttigare med Air Cooker jämfört med andra köksapparater såsom air fryers och ångkokare? I den här artikeln hittar du all information du behöver gällande varmluftsfritös eller varmluftskokare. Därefter vet du varför istället för “bör jag köpa en Air Cooker?”.

  Varför ska man använda en Air Cooker?

   

  När det kommer till en varmluftsfritös vs varmluftskokare har båda alternativen många olika fördelar. En Air Cooker är en innovativ köksapparat som hjälper dig lyckas i köket med en mängd olika rätter. Du kan enkelt tillaga allt från knapriga grönsaker och mört kött till hembakat bröd och desserter. Den innovativa NutriFlavor-teknologin gör dessutom att all mat tillagas under rätt tid, med rätt temperatur och vid rätt luftfuktighet och bibehåller därmed ingrediensers smak, konsistens och näringsvärde.

  Olika måltider i luftkokare

  Hur fungerar ugnar, ångkokare och Airfryers?

   

  Du kan använda Air Cooker som ett alternativ eller komplementera till andra köksapparater, som ugnar, ångkokare och luftfritöser. Så här lagas maten i de olika köksapparaterna:

   

  • I en ugn tillagas maten genom att luften värms upp med värmeslingor. Grillfunktionen ger stark uppvärmning från ett håll (oftast uppifrån), medans en varmluftsugn fördelar värmen jämnt.
  • I en ångkokare tillagas maten med vattenånga då vattnet kokar under ingredienserna utan att vidröra dem.
  • I en Airfryer cirkulerar extremt varm luft genom apparaten med hög hastighet. Tack vare air fryerns kompakta storlek tillagas ingredienserna både jämnt och snabbt.

  Skillnaderna mellan air fryers, air cookers, ugnar och ångkokare

   

  Här är de viktigaste aspekterna gällande en Airfryer vs Air Cooker, och skillnaderna mellan luftkokare, ugnar, ångkokare och Airfryers:

   

  • Vad är den största skillnaden mellan en Air Cooker och en ugn och är det nyttigare med en Air Cooker? Med en luftkokare kan du inte bara ställa in temperatur och tillagningstid utan även luftfuktighetsnivån. Till skillnad från en ugn kan du även använda din Air Cooker för ångkokning vilket hjälper till att bevara näringsämnena i maten.
  • Airfryer vs Air Cooker – vad är bäst, varmluftsfritös eller varmluftskokare? En Airfryer tillagar maten mycket jämnt och effektivt precis som en Air Cooker men du har ingen möjlighet att justera luftfuktighetsnivån. Kort sammanfattat kan man även säga att en Airfryer gör bra mat nyttigare medans en air cooker gör nyttig mat godare.
  • Vad skiljer en ångkokare från en Air Cooker? I en ångkokare lagas maten med hög luftfuktighet och en relativt låg temperatur (max 100 grader Celsius). En Air Cooker är mer mångsidig och förutom att ångkoka kan du laga flera olika recept, exempelvis brödbakning och desserter.

  Vad du behöver

  Vad är bäst, en Airfryer eller Air Cooker?

   

  Det beror helt på vad du vill laga. Airfryern är perfekt om du vill göra nyttigare versioner av dina favoriter, så som pommes frites och kycklingvingar. Air Cookern är däremot idealisk för att göra redan hälsosam mat riktigt god. Vad sägs till exempel om knapriga grönsaker eller en perfekt tillagad fisk?

   

  Fördelar Varmluftsfritös jämfört med varmluftskokare:

   

  • Airfryern är perfekt för att tillaga friterad mat med mindre fett.
  • En Airfryer är generellt sett billigare än en Air Cooker.
   

  Philips Air Cooker har däremot andra viktiga fördelar:

   

  • En luftkokare kan bevara upp till 90 % av ingrediensernas näringsämnen *.
  • En Air Cooker ställer automatiskt in tillagningstid, temperatur och luftfuktighetsnivå utifrån varje ingrediens.

   

  Oavsett vilken enhet du väljer kan du använda den praktiska NutriU-appen som automatiskt ställer in rätt temperatur, tid och luftfuktighet så att du kan koppla av i soffan eller göra något helt annat.

  Är det värt att köpa en Air Cooker?

   

  Med denna artikeln hoppas vi att du fått svar på frågan “bör jag köpa en Air Cooker?” Oavsett vad du bestämmer dig för kan en luftkokare underlätta vardagen och hjälpa dig att snabbt och lätt laga goda och nyttiga måltider för hela familjen.

   

  *Vid användning av inställningen 'Steaming with air. Testad på broccoli, paprika och sockerärtor för 90 % C-vitamin, på lax för 93 % omega 3/6 och på nötkött för 90% järn.

  Philips NutriU-appen

  Upptäck hälsosamma och näringsrika recept samt få inspiration med NutriU-appen, din virtuella souschef

  Receptinspiration baserat på ditt beteende och dina preferenser

  Uppdateringar och meddelanden i realtid

  Fjärrtillagning och anpassning för att få önskat resultat

  Ladda ned Philips NutriU-appen

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.