0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Ångkokt lax med gröna grönsaker

    Krispiga vårprimörer

    Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 40 m

    Ingredienser

    • 4 laxkotletter på vardera 200 g
    • 10 g dill, behåll några kvistar till garnering
    • 300 g vitt snabbris
    • 1 tunt skivad zucchini
    • 200 g gröna sparrisknoppar
    • 150 g bondbönor (frysta)
    • 150 g ärtor (frysta)
    • nymalen peppar
    • salt
    • citronolivolja

    Så här gör du:

    • Ställ ångskål 1 på droppbrickan. Ställ ångskål 2 ovanpå ångskål 1.
    • Ställ risångningsenheten i ångskål 2 och tillsätt ris och cirka 450 ml varmt vatten och salt. Täck med lock.
    • Ställ in timern på 20 minuter.
    • Fyll sedan ångskål 3. Börja med ett lager zucchiniskivor, följt av sparrisknoppar, bondbönor och ärtor. Efter 10 minuters ångkokning ställer du den här ångskålen ovanpå ångskål 2.
    • När det har ångkokat i 20 minuter lägger du laxkotletterna i ångskål 1.
    • Lägg några dillkvistar i smakförstärkaren. Ställ timern på ytterligare 15 minuter och ångkoka de tre ångskålarna tills allt är klart. Stäng av ångkokaren.
    • Smaka av laxkotletterna med salt och nymalen peppar och servera på en bädd av ris med de gröna primörerna som kokats al dente. Droppa över citronolivolja och garnera med några dillkvistar.
    Ångkokt Lax Med Gröna Grönsaker | Philips

    NutriU-receptapp

    Hitta fler recept och inspiration till din Airfryer och andra Philips köksapparater

    Över 500 recept, matlagningstips och knep, nytt innehåll varje vecka

    Daglig inspiration och ett sätt att upptäcka nya favoritrecept

    Steg-för-steg-instruktioner

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.