1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Ångkokt lax med gröna grönsaker

    Krispiga vårprimörer

    Portioner 4 p, Förberedelse: 0 m, Tillagningstid 40 m

    Ingredienser

    • 4 laxkotletter på vardera 200 g
    • 10 g dill, behåll några kvistar till garnering
    • 300 g vitt snabbris
    • 1 tunt skivad zucchini
    • 200 g gröna sparrisknoppar
    • 150 g bondbönor (frysta)
    • 150 g ärtor (frysta)
    • nymalen peppar
    • salt
    • citronolivolja

    Så här gör du:

    • Ställ ångskål 1 på droppbrickan. Ställ ångskål 2 ovanpå ångskål 1.
    • Ställ risångningsenheten i ångskål 2 och tillsätt ris och cirka 450 ml varmt vatten och salt. Täck med lock.
    • Ställ in timern på 20 minuter.
    • Fyll sedan ångskål 3. Börja med ett lager zucchiniskivor, följt av sparrisknoppar, bondbönor och ärtor. Efter 10 minuters ångkokning ställer du den här ångskålen ovanpå ångskål 2.
    • När det har ångkokat i 20 minuter lägger du laxkotletterna i ångskål 1.
    • Lägg några dillkvistar i smakförstärkaren. Ställ timern på ytterligare 15 minuter och ångkoka de tre ångskålarna tills allt är klart. Stäng av ångkokaren.
    • Smaka av laxkotletterna med salt och nymalen peppar och servera på en bädd av ris med de gröna primörerna som kokats al dente. Droppa över citronolivolja och garnera med några dillkvistar.
    Ångkokt lax med gröna grönsaker