Frukt och grönsaker innehåller även fytokemikalier, även kallade sekundära växtmetaboliter. Dessa fytokemikalier, som polyfenoler och antocyaner, hjälper till att skydda matsmältningskanalen och också stötta vårt immunförsvar. Slutligen - frukt och grönsaker består av cellulosa, hemicellulosa, lignin och pektin, även kallat kostfiber, vilket är väsentligt för en normal tarmrörelse och tarmhälsa.
Cellväggarna som ger struktur och stabilitet till frukt och består huvudsakligen av cellulosa och pektin, som är svårt för kroppen att smälta. Men de har fortfarande ett antal näringsmässiga fördelar för kroppen:
Världshälsoorganisationen rekommenderar ett dagligt intag av 25-30 g kostfibrer. Denna rekommendation kommer från hälsofördelarna av att äta fibrer:
Vi bör inte underskatta vad kostfiber gör för vår hälsa och vårt välbefinnande. Globalt sett får vi i oss 20 – 50 % för lite kostfiber från frukt, grönsaker och spannmål. Då grönsaker och näringsämnen går hand i hand är det en bra start att göra gröna juicer för att se till att du får i dig alla fiber du behöver.
HR1922/20
HR1889/70
HR3655/00
You are about to visit a Philips global content page
You are about to visit the Philips USA website.