Besegra värmen med Philips luftrenare - nu med upp till 30% rabatt! Handla nu
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Besegra värmen med Philips luftrenare - nu med upp till 30% rabatt! Handla nu
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Juica hemma och må bättre

  Varför är det bra att juica?

   

  Grönsaker är en viktig del av en hälsosam kost, men det kan vara svårt att få i sig tillräckligt mycket grönsaker, speciellt i vår alltmer hektiska vardag. Hemmagjorda, färskpressade grönsaksjuicer görs enkelt med en juicemaskin, är ett enkelt sätt att lägga till mer grönsaker i den dagliga kosten. Ett hektiskt liv behöver inte stå i vägen för en hälsosam kost.


  Så, är juice nyttigt? Svaret är ja. Det är ett perfekt sätt att få i sig nyttiga vitaminer och näringsämnen. Världshälsoorganisationens rekommenderade intag av frukt och grönsaker är minst 400 gram dagligen, detta för att motverka kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar, cancer, diabetes och fetma.


  Hur kan man tillsätta mer frukt och grönsaker i sin dagliga kost på ett enkelt sätt?

  Juica frukt och grönt och få dig vitaminer, mineraler och fibrer


  Det kan vara en utmaning att lyckas få i sig den rekommenderade mängden frukt och grönsaker varje dag, vecka efter vecka. Många äter hemma allt mer sällan, och det kan vara svårt att hitta tid att förbereda grönsaker till maten, och många tycker helt enkelt inte om grönsaker. Att juica frukt och grönsaker gör det lättare att tillsätta mer grönsaker i den dagliga kosten, eftersom ett enda glas frukt- och grönsaksjuice ger dig många vitaminer, mineraler samt fibrer. 

   

  Att göra egen, färskpressad juice ger dig full kontroll över vad juicen innehåller. Färdiggjorda juicer innehåller ibland höga halter av socker, vilket du kan kontrollera själv genom val av ingredienser. Dessutom är ju färskt helt enkelt godast..

  Gör det lättare att få barnen att äta grönsaker.

  Få barnen att gilla grönsaker


  Det är också vanligt att barn inte gillar grönt, trots att de lika mycket som oss vuxna är i behov av rikligt med grönsaker. Många föräldrar upplever att det är betydligt enklare att smyga ner en broccoli i den färskpressade äppel- och gurkjuicen, än att få barnen att äta kokt broccoli till maten!


  En nyttig grön juice kan därför vara lösningen då det gäller att få barnen att äta mer grönt. Genom att servera frukt och grönsaker på ett oväntat, roligt sätt blir det enklare att se till att även de allra minsta får i sig vitaminer och andra nyttigheter. Ett perfekt sätt är att göra detta på är med en nyttig juice som ser aptitlig ut. Du kan exempelvis använda färgstarka frukter och grönsaker för att ge den en extra aptitretande färg. Prova även med att dekorera kanterna med frukt skurna i roliga former, eller varför inte sticka ner ett cocktailparaply i drycken för att få den att se ännu festligare ut?

  Vad du behöver

  Philips NutriU-appen

  Upptäck hälsosamma och näringsrika recept samt få inspiration med NutriU-appen, din virtuella souschef

  Receptinspiration baserat på ditt beteende och dina preferenser

  Uppdateringar och meddelanden i realtid

  Fjärrtillagning och anpassning för att få önskat resultat

  Ladda ned Philips NutriU-appen

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.