0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Lästid: 4 Min

    Hemmagjord ravioli: Lär dig att göra ravioli från grunden

     

    Det finns inget godare än hemmagjord ravioli. Denna rätt är fräsch, spänstig och utsökt, vilket gör hemlagad ravioli till en riktig favorit. Det bästa är dessutom att det inte behöver vara svårt att få till rätten om du har rätt utrustning hemma. Oavsett om du är en stolt ägare till en pastamaskin eller inte, kan du göra dig redo för en gastronomisk upplevelse med vår enkla guide till hur du gör raviolipasta från grunden. Varför köpa färdiga ravioli när du kan göra hemlagad ravioli så här enkelt? Ravioli, särskilt hemmagjord, är underbart gott.

     

    Den största utmaningen med att göra hemmagjord pasta ravioli är att inte göra för mycket – tips: när det gäller hemlagad ravioli kan du aldrig göra för mycket! Det är helt enkelt för gott. Nu när du har blivit varnad bjuder vi på ett klassiskt hemlagat raviolirecept för att komma igång, med några extra förslag på olika ravioli fyllningar.

    Så gör du färsk ravioli: Gör hemlagad ravioli för hand eller med maskin

     

    Att göra färsk pasta kan vara ett fantastiskt avkopplande tidsfördriv för hela familjen, med allt från processen att måtta upp ingredienserna till att se hur den perfekta pastan kommer ut från din pastamaskin. Oavsett om du gör din pasta ravioli är för hand eller med maskin, är det första steget i att lära sig att göra hemlagad ravioli att göra en god deg. Så, låt oss börja med det!

    Din guide till ett klassiskt recept på raviolideg

     

    Din hemlagade raviolifyllning är viktig, men det är verkligen degen som bestämmer huruvida din hemlagade pasta ravioli blir god eller ej.

     

    Tips: Om du går den traditionella vägen och gör din pasta för hand, ta då en titt på vår artikel om hur du gör den perfekta pastan från grunden. Se till att du ger dig själv tillräckligt med tid för knådning. Med dina händer kan du känna hur din deg bearbetas och anpassa din metod därefter.

     

    För vårt raviolideg recept kan du använda en klassisk pastadeg. För bästa resultat rekommenderar vi dig att prova en blandning av semolinamjöl och vetemjöl. Ingredienserna du behöver för att göra ca 300 gram pasta är:

     

    • 290 g semolinamjöl
    • 70 g vetemjöl
    • 1 ägg
    • 75 ml vatten

     

    Vill du göra smarrig, vegansk hemlagad ravioli? Allt du behöver för att skapa en äggfri deg är:

     

    • 270 g mjöl
    • 2 tsk extra virgin olivolja
    • 120 ml vatten
    • 2 nypor salt

    Hur man gör ravioli, hemmagjord med en pastamaskin

     

    Att använda en pastamaskin är ett säkert sätt att få tunna, jämna pastaark varje gång. Följ bara dessa steg:

     

    1. Häll mjölet i maskinen. För de flesta maskinerna häller du vanligtvis i de torra ingredienserna före de blöta, men kontrollera tillverkarens instruktioner för säkerhets skull.
    2. Stäng locket och välj rätt program. Välj rätt program för den modell du använder, anpassad till pastaformen du vill ha.
    3. Häll långsamt dina blöta ingredienser i den torra blandningen. Se sedan hur din pastamaskin börjar jobba.

     

    Visste du att? En Philips pastamaskin gör jobbet åt dig och ger dig perfekt pasta på så lite som 10 minuter. För att få till en så bra egengjord ravioli som möjligt kan du använda tillbehören för lasagneplattor. Maskinen levereras också med en dumplingskiva som enkelt skär ut dina ravioli.

    Vad du behöver

    Hur man gör hemlagad ravioli för hand

     

    Lite mer tid och arbete krävs utan pastamaskin, men du kan även få ett bra resultat med följande steg:

     

    1. Mät upp mjölet och lägg det i en hög på en ren yta. Gör en grop i mitten och tillsätt din äggula.
    2. Blanda mjölet och ägget. Använd händerna för att kunna blanda ihop ingredienserna ordentligt.
    3. Tillsätt ytterligare mjöl till degen. Du måste arbeta degen kraftigt för att öka dess elasticitet. Tänk på: Var försiktig så att degen inte torkar ut och se till att du bara knådar degen i högst cirka 10 minuter.
    4. Rulla in degen ordentligt i plast. Låt den vila i minst en timme innan du rullar ut den till minst 1 cm i tjocklek.
    5. Nu är du redo att skära din ravioli. Innan du är klar behöver du dock ett gott recept på fyllning. Ravioli som görs hemma tas till helt nya nivåer med våra två enkla recept på läckra fyllningar.

     

    Förutom att det går snabbt att få till en hemlagad ravioli är det bästa med rätten att den är otroligt mångsidig. Var kreativ och finslipa dina maträtter med våra tips på hur du bakar pasta. Om du vill undvika gluten behöver du inte oroa dig! Ta bara en titt på våra utmärkta glutenfria pastarecept.

    Så gör du olika ravioli fyllningar: Två enkla recept

     

    Nu när du har gjort ett parti hemlagad pasta ravioli är det dags att göra de extra goda fyllningarna. Ta en titt på hur du gör raviolifyllning med våra två enkla recept.

     

    Spenat och ricotta: Ett klassiskt recept för raviolifyllning

     

    Spenat och ricotta är en gudomlig kombination, särskilt när det gäller hemmagjord ravioli!

     

    Ingredienser:

     

    • 310 g färsk spenat
    • 250 g ricottaost
    • 50 g parmesanost (nyriven)

     

    Tillagning:

     

    1. Börja med att finhacka spenaten till din fyllning.
    2. Sila din ricotta i några minuter innan du blandar spenaten med dina ostar. Blanda noggrant.
    3. Forma massan till små bollar och lägg dem på pastans plana yta.
    4. Pensla kanterna på pastan med lite vatten eller ägg och lägg sedan ett andra ark över toppen.
    5. Skär i bitar och använd en gaffel för att pressa ner och försegla kanterna.

     

    Stilton och valnöt: Ett alternativt recept för raviolifyllning

     

    Den krämiga konsistensen i denna smakfulla fyllning till raviolin kommer garanterat bli en succé vid middagsbordet.

     

    Ingredienser:

     

    • 100 g socker
    • ½ dl vatten
    • 200 g finhackade valnötter
    • 250 g stilton eller ädelost
    • 1 msk olivolja

     

    Tillagning:

     

    1. Blanda socker och vatten i en panna och koka upp.
    2. Tillsätt valnötterna, koka upp och låt rinna av.
    3. Blanda valnötterna, stilton och olivolja och rör om.
    4. Forma sedan till bollar och lägg dem på pastans platta yta.
    5. Pensla kanterna på pastan med lite vatten eller ägg och lägg sedan ett andra ark över toppen.
    6. Skär i bitar och använd en gaffel för att pressa ner och försegla kanterna.

     

    Det här är bara två av många hemlagade raviolirecept. Det bästa med en hemmagjord fylld pasta är att du enkelt kan följa detta raviolideg recept, och sedan smidigt frysa in den efter att du skurit ut den i bitar. På så vis har du alltid ett lager redo med hemlagade ravioli för snabba och enkla – men supergoda –middagar.

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.