0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Lästid: 5 Min

  Smoothiemixer - det har aldrig varit enklare att göra goda smoothies

   

  En näringsrik, god hemmagjord smoothie är en perfekt start på morgonen eller energihöjare på eftermiddagen. Det är ett enkelt sätt att få i sig mer frukt, grönsaker och fibrer i sin konst och genom att göra din egen smoothie kan du vara säker på att du får i dig de näringsämnen som du vanligtvis missar i din vardagskost. Vi vet att smoothies tenderar att bli en av där kortvariga rutinerna som försvinner i längden. Smoothie mixern krånglar, inspirationen till nya recept försvinner och den där morgonrutinen som du brukade älska känns allt jobbigare – känns det igen? Om du någonsin ställt dig frågan ”Hur gör man en smoothie?” följer här några tips på hur du gör goda smoothies enklare och håller i dina nyttiga smoothievanor.

  1. Samla på dig några recept för att lära dig grunderna


  Till en början kan det vara svårt att veta vilka smaker man gillar (många frukter och grönsaker kan smaka helt annorlunda i smoothie-form!), vilka ingredienser som passar ihop och hur man får till den perfekta konsistensen. En enkel tumregel är att ha med följande tre komponenter:

  Vätska: Mjölk, havremjölk, kokosmjölk, yoghurt, juice, vatten eller annan vätska.

  Bas: Ett bra smoothie-tips är att använda nötter, frön, frukt och grönsaker (färska eller frusna). Några exempel på ingredienser som passar bra i smoothies är banan, mango, melon, alla typer av bär, avokado, morot, spenat, sallad och grönkål. Om du vill förhöja smaken ytterligare kan du tillsätta ingefära eller färska kryddor såsom mynta och basilika.

  Något kylande:
   Frysta bär, is eller smaksatt is med exempelvis bär eller saft.

  Med dessa tre komponenter kommer du långt. Det absolut bästa sättet för att hitta den godaste smoothien är att experimentera med olika smakkombinationer för att hitta dina favoriter.

  2. Välj ingredienser med mycket näringsämnen men överdriv inte!

   

  Många gör misstaget att köpa hem alla möjliga superbär och maxa sin smoothie direkt. Man blandar alla de nyttigaste ingredienserna och resultatet blir – direkt ner i vasken. För att göra egna smoothies till en rutin är det bättre att du till en början använder ingredienser du faktiskt tycker är goda och successivt vänjer dig vid nya smaker. En ingrediens som är bra att börja med är avokado eftersom dessa innehåller mycket fibrer vilket gör att du blir mätt. Du kan även blanda i havregryn i din smoothie för att göra den mer fiberrik. Hackad spenat, grönkål och andra liknande gröna grönsaker innehåller mycket antioxidanter medan nötter och frön är en bra protein- och energikälla.

  3. Investera i en bra blender för smoothies


  En bra smoothiemixer underlättar mer än du tror och är helt klart en produkt värd att investera i om du gör egna smoothies dagligen. Olika modeller skiljer sig både i tid och effektivitet, till exempel när du ska mixa hårda ingredienser såsom nötter, frysta bär och is. När du väljer en blender för smoothies är det bra att satsa på en modell med ett högt varvtal så att alla ingredienser blir finmixade snabbt och enkelt. Philips blenders för smoothies har en kraftfull motor på 1400W med 35 000 varv per minut. Det gör att mixningen går snabbare men också att cellväggarna i råvaran bryts ner vilket frigör fler näringsämnen.

  Nu har du receptet för att starta en ny morgonrutin och göra en smoothie med goda, näringsrika ingredienser som både din kropp och ditt huvud kommer att må bra av. Vilken blir din första?

  Vad du behöver

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.