1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Chokladkaka

    Portioner 6 p, Förberedelse: 10 m, Tillagningstid 25 m

    Ingredienser

    • 50 g mjukt smör
    • 50 g fint strösocker
    • 1 ägg
    • 50 g mjöl
    • 1 msk kakao
    • 50 g mörk choklad, i bitar

    Så här gör du:

    • Värm AirFryer till 160 °C.
    • Vispa smör och socker med elvisp i en skål i cirka 5 minuter tills det är pösigt.
    • Tillsätt ägget och fortsätt vispa. Tillsätt sedan mjöl, kakaopulver och en nypa salt. Blanda noga. Blanda till sist i sylt, chokladbitar och rivet apelsinskal och blanda noga.
    • Häll smeten i kakformen och jämna till ytan med en degskrapa.
    • Ställ kakformen i stekkorgen och skjut in den i AirFryer. Ställ in timern på 25 minuter och baka kakan tills den är vackert brun och färdig. Kakan är färdig när du kan sticka ner en tandpetare i mitten på kakan utan att något fastnar på den.
    • Låt kakan svalna i formen i 5 minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett galler för att svalna.
    Chokladkaka