Recept på delikata bakelser som du kan göra med stavmixer. Här hittar du superenkelt recept på petit choux och andra bakelser du kan göra med stavmixer.
Portioner 10 st, Förberedelse: 25 min., Tillagningstid 25 min.
Ingredienser
- 100 g mjöl
- 100 g smör
- 2 dl vatten (200 g)
- 4 stora ägg (200 g)
- 1/4 tsk salt
- Fyllning
- 1 påse vaniljkrämspulver (som inte behöver kokas)
- 240 ml mjölk
- 240 ml vispgrädde
Så här gör du:
- 1. Blanda vaniljkrämspulvret med 240 ml kall mjölk i en skål. Vispa med dubbelvispen i 2 minuter. Täck skålen och ställ i kylen i minst 5 minuter.
- 2. Vispa grädden med vispen eller dubbelvispen. Vänd ner grädden i vaniljkrämsblandningen. Täck skålen och ställ i kylen.
- 3. Koka upp vattnet med smöret i en stor kastrull tills det kokar ordentligt. Sänk till medelvärme och rör ner mjöl och salt. Rör kraftigt tills blandningen går ihop till en degboll. Lägg över degen i en stor skål och låt vila i 5 minuter. Vispa ner äggen i degen ett i taget med dubbelvispen. Se till att degen blandas ordentligt innan du lägger i nästa ägg. Klicka ut med matsked på osmord plåt med ca 5 cm mellanrum.
- 4. Grädda 25 minuter i 220° ugn tills bakelserna är guldbruna och genomgräddade.
- 5. När bakelserna har svalnat kan du antingen dela dem och fylla dem med vaniljkrämen eller spritsa in krämen i bakelserna