1
Philips recept

Petit choux-bakelser

Cream puff

Recept på delikata bakelser som du kan göra med stavmixer. Här hittar du superenkelt recept på petit choux och andra bakelser du kan göra med stavmixer.

Portioner 10 st, Förberedelse: 25 min., Tillagningstid 25 min.

Ingredienser

  • 100 g mjöl
  • 100 g smör
  • 2 dl vatten (200 g)
  • 4 stora ägg (200 g)
  • 1/4 tsk salt
  • Fyllning
  • 1 påse vaniljkrämspulver (som inte behöver kokas)
  • 240 ml mjölk
  • 240 ml vispgrädde

Så här gör du:

  • 1. Blanda vaniljkrämspulvret med 240 ml kall mjölk i en skål. Vispa med dubbelvispen i 2 minuter. Täck skålen och ställ i kylen i minst 5 minuter.
  • 2. Vispa grädden med vispen eller dubbelvispen. Vänd ner grädden i vaniljkrämsblandningen. Täck skålen och ställ i kylen.
  • 3. Koka upp vattnet med smöret i en stor kastrull tills det kokar ordentligt. Sänk till medelvärme och rör ner mjöl och salt. Rör kraftigt tills blandningen går ihop till en degboll. Lägg över degen i en stor skål och låt vila i 5 minuter. Vispa ner äggen i degen ett i taget med dubbelvispen. Se till att degen blandas ordentligt innan du lägger i nästa ägg. Klicka ut med matsked på osmord plåt med ca 5 cm mellanrum.
  • 4. Grädda 25 minuter i 220° ugn tills bakelserna är guldbruna och genomgräddade.
  • 5. När bakelserna har svalnat kan du antingen dela dem och fylla dem med vaniljkrämen eller spritsa in krämen i bakelserna
Cream puff