1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Asiatisk fisk-wrap med citrongräsris

    Krämig fisköverraskning

    Portioner 4 p, Tillagningstid 35 m

    Ingredienser

    • 1 liten purjolök
    • 50 ml kokosmjölk
    • ½ tsk laos (mald galangarot)
    • 1 vitlöksklyfta, finhackad
    • 3 cm ingefära, finhackad
    • salt och peppar
    • 4 stora blad isbergssallad
    • 4 ekologiska torskfiléer på ca 150 g
    • 250 g pandanris
    • 1 stjälk citrongräs, hackad och krossad
    • 1 tsk gröna teblad

    Så här gör du:

    • Ta bort de yttre bladen på purjolöken och dela på längden i fyra strimlor. Skär resten av purjolöken i mycket tunna skivor.
    • Häll kokosmjölk i en skål och rör ner laos, vitlök och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela purjolöksringarna över mitten av salladsbladen och lägg torskfilén ovanpå. Häll sedan över kokosblandningen. Vik ihop salladsbladen över fisken och knyt ihop med purjolöksstrimlorna.
    • Lägg teet i smakförstärkaren. Lägg ris, citrongräs och 350 ml vatten i risångningsenheten och ställ i ångskål 1. Lägg fiskpaketen på riset.
    • Ställ timern på 20 minuter och tillaga fiskpaketen och riset tills de är klara. (Rör om i riset en gång efter 10 minuter.) Ta bort citrongräset från riset före serveringen.
    • Total tillagningstid cirka 35 minuter
    Asiatisk fisk-wrap med citrongräsris