• Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Fiskburgare med rostad rödbetspuré

    Det perfekta alternativet till en vanlig hamburgare

    Portioner 4 p, Tillagningstid 75 m

    Ingredienser

    • 6 råa rödbetor (cirka 1 kg)
    • 1 citron
    • 750 g torskfilé, i bitar
    • 1 schalottenlök i bitar
    • 1 tsk kapris
    • 1 ägg
    • 1 skiva gammalt bröd, smulat
    • salt
    • nymalen svartpeppar
    • 50 g mjöl
    • 4 msk olivolja (jungfruolja)
    • 1 msk pepparrot, finriven
    • 125 ml crème fraiche
    • - aluminiumfolie
    • - matberedare med knivverktyg

    Så här gör du:

    • Värm ugnen till 200 ºC. Lägg rödbetan på ett ugnsfast fat och täck med aluminiumfolie. Stek 1 timme i ugnen och låt svalna.
    • Tvätta citronen och riv 1 tsk av skalet.
    • Sätt i knivverktyget i matberedaren och tillsätt sedan fisk, citronskal, schalottenlök, kapris, ägg, brödsmulor, senapsfrön, salt och peppar. Mixa till en slät blandning.
    • Blöt händerna och gör fyra burgare av fiskblandningen, platta ut dem något och rulla sedan i mjölet.
    • Ta ut rödbetan ur ugnen, dra av skalet (när de har svalnat något) och kör i matberedaren tillsammans med pepparrot och crème fraiche. Krydda med salt och peppar och håll varma tills de ska serveras.
    • Skiva citronen tunt. Stek fiskburgarna i oljan 10 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och servera med rödbetspuré och citronskivor.
    • Tillagningstid: 1 timme och 15 minuter
    Fiskburgare med rostad rödbetspuré