1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Pasta med valnötssås

    En utmärkt pastarätt att njuta av en stormig höstnatt

    Portioner 2 p, Tillagningstid 25 m

    Ingredienser

    • 150 g pasta
    • 1 skiva bröd, i bitar
    • 1 dl torr sherry
    • 100 g parmesanost, riven
    • 3 matskedar olivolja
    • 50 g valnötter, i små bitar
    • 2 vitlöksklyftor, i skivor
    • 1 burk tomater, skalade (400 ml)

    Så här gör du:

    • 'Värm upp oljan i en sauteringspanna och stek brödkuber, vitlök och valnötter på låg värme i 7-8 minuter tills det blir gyllenbrunt. Var försiktig så att inte vitlöken bränns.
    • Tillsätt därefter tomater och sherry, låt allt koka upp och reducera sedan såsen försiktigt i en öppen panna i 10-15 minuter. Mixa såsen med stavmixern och krydda efter behag.
    • Koka pastan under tiden tills den blir al dente. Servera pastan med valnötssåsen och strö på rikligt med riven ost.
    • Total tillagningstid 25 minuter
    Pasta med valnötssås