1
Sverige

Färgade fiskbullar

Färgade fiskbullar

Alla barns favorit

Portioner 4 p, Förberedelse: 20 m,

Ingredienser

  • 1 torkad torsk (cirka 150 g)
  • ¼ tsk salt
  • 1 ½ msk sesamolja
  • 1 ½ tsk sesamfrön
  • ½ tsk sojasås

Så här gör du:

  • Klipp bort huvud, stjärt och fenor. Skär fisken i 5 cm stora bitar och lägg i mixern. Mixa tills fisken bryts upp i flagor. Tillsätt salt, sesamolja, sesamfrön och socker och mixa med knappen Pulse (puls).
  • Dela sedan upp den kryddade torsken i tre skålar. En skål blir bara för den gula fisken. Tillsätt malen rödpeppar i den andra skålen och blanda noggrant, vilket ger en ljusröd blandning.
  • Tillsätt sojasåsen i den tredje skålen och blanda noggrant, vilket ger en ljusbrun blandning. Forma fisken till bollar med dina våta händer och servera sedan.
  • Tillagningstid: 20 minuter
Färgade fiskbullar