• Fördelar med Philips Shop

  • 30 dagars returgaranti

  • 2 års garanti

  • Fri frakt

1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Sverige

    Festlig kujulpan

    Gör dina egna pannkakor!

    Portioner 1 p, Tillagningstid 55 m

    Ingredienser

    • 200 g mjöl
    • 4 ägg delade i gulor och vitor
    • 400 ml vatten
    • 4–5 msk olja
    • 150 g biff i tunna strimlor
    • 2 msk sojasås
    • 2–3 msk sesamolja
    • 1–2 msk rostade sesamfrön
    • 150 g kycklingfilé i tunna strimlor
    • 150 g kokta skalade räkor
    • ½ tsk socker
    • 1 salladslök i skivor
    • 6 skivade shiitakesvampar
    • 1 japansk gurka med fröna borttagna
    • 150 g morot
    • 150 g grön paprika

    Så här gör du:

    • Lägg mjöl, en nypa salt och 2 äggulor i matberedare och blanda med stålkniven. Tillsätt vatten.
    • Låt smeten vila en stund och stek sedan 12–16 pannkakor och skär eventuellt till kanterna för snyggare form. Pannkakorna måste vara mycket tunna. Använd bara en sked med smet i stekpannan.
    • I en annan stekpanna steker du sedan resten av äggulorna (smaka av med salt) och därefter äggvitorna (smaka av med salt). Skär sedan allt i tunna strimlor.
    • Hetta upp lite olja i woken och stek biffen. Smaka av med sojasås och sesamolja. Hetta sedan upp lite olja i woken och stek kycklingen. Smaka av med sesamfrö, sesamolja och salt. Skär räkorna i tunna strimlor och blanda med salt, socker och vinäger.
    • Till sist steker du shiitakesvampen och smakar av med sojasås och sesamolja. Riv sedan gurka, morot och paprika i matberedaren med rivningsskivan och strö över salt. Kläm ut vattnet. Stek varje grönsak för sig i woken och tillsätt några droppar sesamolja innan du smakar av med salt.
    • Lägg upp pannkakorna mitt på ett stort fat och lägg de olika fyllningarna runt om (förslagsvis i olika serveringsskålar). Var och en kan sedan fylla sin pannkaka efter önskemål. Servera med sojasås.
    • 55 minuters tillagningstid
    Festlig kujulpan