1
0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    • Fördelar med Philips Shop

    • 30 dagars returgaranti

    • 2 års garanti

    • Fri frakt

    Sverige

    Thailändska fiskkakor med mangosalsa

    Huvudrätt – 4 portioner

    Portioner 4 p, Förberedelse: 20 m, Tillagningstid 14 m

    Ingredienser

    • 1 mogen mango
    • 1 ½ tsk röd chilipasta
    • 3 msk färsk koriander eller bladpersilja
    • Saft och skal från 1 lime
    • 500 g filé av vit fisk (t.ex. torsk, pangasius)
    • 1 ägg
    • 1 salladslök, finhackad
    • 50 g riven kokos

    Så här gör du:

    • Skala mangon och skär i små tärningar. Blanda mangotärningarna i en skål med ½ tsk röd chilipasta, 1 msk koriander och saft och skal från en halv lime.
    • Finfördela fisken i matberedaren och blanda sedan med 1 ägg och 1 tsk salt samt resten av limeskalet, den röda chilipastan och limesaften. Blanda med resten av koriandern, salladslöken och 2 msk kokos.
    • Lägg resten av kokosen i en sopptallrik. Dela fiskblandningen i 12 delar, forma dem till runda kakor och doppa i kokosen.
    • Lägg sex fiskkakor i korgen och skjut in den i AirFryer. Ställ in timern på 7 minuter och stek fiskkakorna tills de är gyllenbruna och färdiga. Stek resten av fiskkakorna på samma sätt.
    • Servera fiskkakorna med mangosalsan. Smakar gott med smaksatt ris och wokad pak choi.
    Thailändska fiskkakor med mangosalsa