1
Sverige

Thailändska fiskkakor med mangosalsa

Thailändska fiskkakor med mangosalsa

Huvudrätt – 4 portioner

Portioner 4 p, Förberedelse: 20 m, Tillagningstid 14 m

Ingredienser

  • 1 mogen mango
  • 1 ½ tsk röd chilipasta
  • 3 msk färsk koriander eller bladpersilja
  • Saft och skal från 1 lime
  • 500 g filé av vit fisk (t.ex. torsk, pangasius)
  • 1 ägg
  • 1 salladslök, finhackad
  • 50 g riven kokos

Så här gör du:

  • Skala mangon och skär i små tärningar. Blanda mangotärningarna i en skål med ½ tsk röd chilipasta, 1 msk koriander och saft och skal från en halv lime.
  • Finfördela fisken i matberedaren och blanda sedan med 1 ägg och 1 tsk salt samt resten av limeskalet, den röda chilipastan och limesaften. Blanda med resten av koriandern, salladslöken och 2 msk kokos.
  • Lägg resten av kokosen i en sopptallrik. Dela fiskblandningen i 12 delar, forma dem till runda kakor och doppa i kokosen.
  • Lägg sex fiskkakor i korgen och skjut in den i AirFryer. Ställ in timern på 7 minuter och stek fiskkakorna tills de är gyllenbruna och färdiga. Stek resten av fiskkakorna på samma sätt.
  • Servera fiskkakorna med mangosalsan. Smakar gott med smaksatt ris och wokad pak choi.
Thailändska fiskkakor med mangosalsa