0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Air Cooker Recept  

    Video

    Fyllt kycklingbröst med örtsmör och brysselkål

    Portioner 2
    Air Cooker

    Ingredienser

    • 400 gram brysselkål
    • 1 tesked salt
    • 1 tesked svartpeppar, nymalet
    • 500 gram kycklingbröstfilé
    • 1 tesked paprikapulver, rökt
    • 2 vitlöksklyftor
    • 2 matskedar gräslök, färsk
    • 2 matskedar timjan, färsk
    • 2 matskedar Persilja, plattbladig
    • 100 gram mjukt smör
    • 1 matsked citronsaft, färskpressad
    Fyllt kycklingbröst med örtsmör och brysselkål

    Så här gör du:


    1. Dessa saftiga kycklingfiléer med örtsmör, kryddade med rökt paprika, förvandlar din kycklingmiddag till en måltid full av smaker. Den med färska örter och citron berikade smörfyllningen gör köttet otroligt saftigt och väldoftande. Vi har först ångat brysselkålen för att göra den mjuk inuti och sedan stekt kycklingfiléerna ovanpå. Då blir brysselkålen krispig på utsidan och suger upp stekskyn.

     

    Tips: Anpassa sorten och mängden örter efter din smak. Du kan också använda torkade kryddor och örter!

    Använd en tesked för att fylla varje kycklingbröstficka med en lagom mängd örtsmör.

    2. Rensa brysselkålen genom att skära bort stamändarna, ta bort vissna eller skadade blad och skölja under rinnande vatten. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg brysselkålen i Air Cooker-korgen. Ställ korgen på bottenbrickan. Sätt in allt i Air Cookern och stäng locket. Starta apparaten inställd på angiven tid, temperatur och luftfuktighet.

    Air Cooker Inställningar:
    Matlagningsmetod: Air steam

    120 °C

    8 mins

    High

    3. Gör under tiden ett djupt snitt i mitten av kycklingbröstet med en vass kniv för att skapa en ficka. Var försiktig så du inte skär helt igenom! Krydda med rökt paprika, salt och svartpeppar och ställ åt sidan.


    4. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Skölj den färska gräslöken, timjan och persilja och finhacka.  Blanda det mjuka smöret med vitlök, gräslök, timjan, persilja, citronsaft, salt och svartpeppar till en jämn smet.


    5. Använd en tesked för att fylla varje kycklingbröstficka med en lagom mängd örtsmör.

    Öppna Air Cookern när brysselkålen är färdigångad och lägg kycklingbröstfiléerna på brysselkålen i korgen.

    6. Öppna Air Cookern när brysselkålen är färdigångad och lägg kycklingbröstfiléerna på brysselkålen i korgen. Stäng locket och starta om apparaten inställd på angiven tid, temperatur och luftfuktighet.

    Air Cooker Inställningar:
    Matlagningsmetod: –

    160 °C

    20 mins

    Off

    7. Ta ut kycklingbröstfiléerna ur Air Cookern när de är stekta och låt dem vila i fem minuter innan de skärs upp och serveras.

    Relaterade produkter

    NutriU-receptapp

    Hitta fler recept och inspiration till din Airfryer och andra Philips köksapparater

    Över 500 recept, matlagningstips och knep, nytt innehåll varje vecka

    Daglig inspiration och ett sätt att upptäcka nya favoritrecept

    Steg-för-steg-instruktioner

    Upptäck mer

    Air Cooker

    Air Cooker Series 7000

    Airfryer accessories

    Tillbehör till Philips Airfryer

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.