0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

  Air Cooker Recept  

  Video

  Hembakat surdegsbröd

  Portioner 3
  Air Cooker

  Ingredienser

  • 200 gram färsk surdegsstart
  • 360 mililiter varmt vatten
  • 500 gram Manitoba-mjöl
  • 10 gram salt
  Hembakat surdegsbröd

  Så här gör du:

   

  1. Detta recept är en steg-för-steg-guide till att göra hembakat surdegsbröd från grunden. Det viktigaste momentet i alla surdegsrecept är surdegsstarten – en levande kultur gjord av mjöl och vatten som kräver din regelbundna uppmärksamhet för att producera det bästa slutresultatet (se vårt tips i det första steget om hur du gör din egen surdegsstart hemma).

   

  Kvaliteten, smaken och konsistensen på ditt bröd kan variera beroende på hur länge och ofta du matar surdegsstarten och dess aktivitetsnivå vid baktillfället, men också på lufttemperaturen och luftfuktigheten, typen av mjöl du använder etc. Men låt inte detta skrämma dig! Även om surdegsbröd kanske inte är det lättaste brödet att baka, är det en utmaning som är värd ansträngningen.


  2. Lös upp surdegsstarten i varmt vatten. Tillsätt Manitobamjöl och blanda. Täck med en fuktig kökshandduk och låt vila på en varm plats i ca 20 minuter.

   

  Tips: Du kan göra din egen surdegsstart från grunden! Börja med att helt enkelt blanda mjöl och vatten och låt det stå i flera dagar. Efter en dag eller två börjar bubblor bildas vilket innebär att vildjästen blir aktiv och börjar föröka sig. Fortsätt mata surdegsstarten med mer mjöl och vatten under de närmaste dagarna. När den når sin topp och det böljande, bubblande stadiet är surdegsstarten redo att användas.


  3. Tillsätt saltet och knåda i 2–3 minuter till. Täck och låt degen stå på en varm plats i 20 minuter.

  surdegsstarten

  4. Ta tag i degen från ena sidan med en något blöt hand, sträck den uppåt och vik den mot mitten. Upprepa samma sträckning och vikning på de återstående tre sidorna för att gå hela varvet runt degen. Täck och låt vila i 20 minuter på en varm plats.


  5. Nu viker du in under. Ta tag i degen på mitten med något blöta händer och sträck den uppåt. Stoppa in en av de fria ändarna mot mitten under degen och upprepa med den andra. Rotera degen 90 grader och upprepa processen. Flytta degen till det smorda Air Cooker-kokkärlet. Täck och låt vila på en varm plats i 20 minuter.


  6. Upprepa. Tryck sedan degen lätt med fingrarna mot kanterna på kokkärlet. Ställ kokkärlet på bottenbrickan. Flytta brickan med kokkärlet till Air Cookern och stäng locket. Låt sätta sig i 30 minuter.


  7. Starta apparaten inställd på angiven tid, temperatur och luftfuktighet.

  Air Cooker Inställningar:
  Matlagningsmetod: –

  160 °C

  45 mins

  High

  När gräddningen är klar tar du ut brödet ur Air Cookern. Lägg det på ett galler och låt svalna.

  9. Öppna locket en aning för att släppa ut ångan. Stäng locket och starta om apparaten inställd på angiven tid, temperatur och luftfuktighet. Vrid bottenbrickan efter halva tillagningstiden för en jämn gräddning.

  Air Cooker Inställningar:
  Matlagningsmetod: –

  160 °C

  15 mins

  Off

  10. När gräddningen är klar tar du ut brödet ur Air Cookern. Lägg det på ett galler och låt svalna.

  Relaterade produkter

  NutriU-receptapp

  Hitta fler recept och inspiration till din Airfryer och andra Philips köksapparater

  Över 500 recept, matlagningstips och knep, nytt innehåll varje vecka

  Daglig inspiration och ett sätt att upptäcka nya favoritrecept

  Steg-för-steg-instruktioner

  Upptäck mer

  Air Cooker

  Air Cooker Series 7000

  Airfryer accessories

  Tillbehör till Philips Airfryer

  Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.