0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Recept: Mannagrynskaka med pistaschnötter

    Mannagrynskaka med pistaschnötter

    Mannagrynskaka med pistaschnötter

    En aromrik kaka gjord på en enkel smet med smakrikt rosenvatten, kardemumma och citronaromer. Den fylliga blandningen av mannagryn, mandelmjöl och malda pistaschnötter blir extra saftig med hemgjord sirap. Servera kakan som en läcker dessert till söndagsmiddagen eller avnjut den till eftermiddagsteet. Till det här receptet behöver du en springform på 20 centimeter.

    Köksmaskin

    Ingredienser

    • 120 g pistaschnötter, skalade
    • 0,5 tsk malen kardemumma
    • 100 g mandelmjöl
    • 120 g mannagryn
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 nypa salt
    • 280 g mjukt smör
    • 300 g socker
    • 4 medelstora ägg
    • 1 tsk citronskal
    • 1 msk färskpressad citronsaft
    • 2 msk vatten
    • 0,5 tsk vaniljextrakt
    • 70 g socker (till sirap och glazing)
    • 90 ml rosenvatten (till sirap och glazing)
    • 150 ml färskpressad citronsaft (till sirap och glazing)
    • 60 g florsocker (till sirap och glazing)
    • 0,5 tsk malen kardemumma (till sirap och glazing)
    • Några grovhackade pistaschnötter (till servering, valfritt)
    • Rosenblad (till servering, valfritt)

    Så här gör du:

      1
    • Steg 1: Lägg pistaschnötterna och den malda kardemumman i en blender och mixa tills de är finmalda. Överför blandningen till en mellanstor skål, tillsätt mandelmjöl, mannagryn, bakpulver och salt och blanda väl. Ställ åt sidan.
    • 2
    • Steg 2: Tillsätt det mjuka smöret och sockret i skålen, sätt i vispen och kör maskinen på hastighet 3 i 2 minuter. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt blanda på hastighet 8 i ytterligare 2 minuter tills smeten är slät.
    • 3
    • Steg 3: Tillsätt den mixade pistaschblandningen, citronzest, citronsaft, rosenvatten och vaniljextrakt till ägg- och smörblandningen, sätt i vispen och kör maskinen på hastighet 1 i 2 minuter. Blanda inte för mycket.
    • 4
    • Steg 4: Överför kaksmeten till en smord springform. Grädda mannagrynskakan i förvärmd ugn vid 180 °C i 55 minuter med över- och undervärme, utan fläkt.
    • 5
    • Steg 5: Under tiden gör du sirapen genom att blanda socker, rosenvatten och citronsaft. Spara 2 msk citronsaft och 1 msk rosenvatten till glaze. När kakan är färdig häller du sirapen över den och låter den vila i springformen i minst 8 timmar eller över natten.
    • 6
    • Steg 6: Förbered glazen före servering genom att blanda florsocker och malen kardemumma med citronsaften och rosenvattnet som du sparade. Blanda väl tills glazen är jämn och slät. Häll glazen över kakan och bred ut den jämnt. Strö över de grovhackade pistaschnötterna och servera.
    Steg 1

    Steg 1

    Steg 2

    Steg 2

    Steg 3

    Steg 3

    Steg 4

    Steg 4

    Steg 5

    Steg 5

    Steg 6

    Steg 6

    Mannagrynskaka med pistaschnötter

    Det här behöver du

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.