0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Recept: Sesambagels

    Sesambagels

    Sesambagels

    Ta brödbakandet till nya höjder med vårt recept på goda hemgjorda bagels. Bagels i New York-stil med en unik konsistens som du får fram genom att koka degen innan den gräddas. Det ger det karakteristiska tuggmotståndet, med spröd skorpa och mjukt inkråm. Köksmaskinen sköter all knådning, och med vårt steg-för-steg-recept får du fina bagels på första försöket. Tips: Använd Manitobamjöl till det här receptet. Den höga glutenhalten i mjölet gör att du får en mjuk och elastisk deg som är lättarbetad och ger det bästa slutresultat. Tipp: Verwenden Sie für dieses Rezept Manitoba-Mehl. Dank des hohen Glutengehalts erhält man einen weichen und elastischen Teig, der sich leicht verarbeiten lässt und ein optimales Ergebnis liefert. Tip: Gebruik voor dit recept manitoba bloem. Dankzij het hoge glutengehalte krijg je een zacht en elastisch deeg dat gemakkelijk te bewerken is en het beste eindresultaat oplevert.

    Köksmaskin

    Ingredienser

    • 440 g Manitobamjöl
    • 7 g torrjäst
    • 20 g socker
    • 6 g salt
    • 3 dl ljummet vatten
    • 1 ägg
    • 1 msk vatten
    • 3 msk sesamfrön

    Så här gör du:

      1
    • Steg 1: Tillsätt mjöl, jäst, socker, salt och vatten i köksmaskinens skål, fäst degkroken och kör maskinen på hastighet 1 i 30 sekunder. Växla till hastighet 2 i 1 minut och fortsätt sedan på hastighet 3 i 6–7 minuter eller tills degen har blivit mjuk och elastisk. När du är klar täcker du skålen med en fuktig kökshandduk och låter degen jäsa i rumstemperatur i 1 timme eller till dubbel storlek.
    • 2
    • Steg 2: Tryck ihop degen och överför den till en lätt smord arbetsyta. Dela degen i 8 delar och forma varje del till en boll genom att nypa ihop och forma en skarv. Lägg degbollen med skarven nedåt på arbetsytan och rulla varje boll jämn utan att lyfta den från arbetsytan. Lägg degbollarna på en bakplåt, täck dem med en fuktig kökshandduk och låt vila i 10 minuter.
    • 3
    • Steg 3: Forma sedan bagels genom att gör ett hål i mitten av varje degboll med ett mjölat finger. Vrid försiktigt med två fingrar och dra och sträck så att hålet vidgas. Upprepa med resten av degbollarna. Tips: Hålet ska vara lika brett som sidorna.
    • 4
    • Steg 4: Koka upp en stor kastrull vatten. Lägg i en bagel åt gången och koka försiktigt i ca 1 minut per sida. Ta sedan upp bageln med en hålslev och lägg på bakplåtspapper. Vispa upp ägget med vatten. Pensla alla bagels med äggvispet och strö över sesamfrön.
    • 5
    • Steg 5: Ugn: Grädda i förvärmd ugn i 220 °C 16 minuter.

      Airfryer: För en XXL Airfryer, grädda dina bagels i 160 °C 13 minuter. Grädda i 2 omgångar.

      Låt dina färdiggräddade bagels svalna helt före servering.
    Steg 1

    Steg 1

    Steg 2

    Steg 2

    Steg 3

    Steg 3

    Steg 4

    Steg 4

    Steg 5

    Steg 5

    Sesambagels

    Det här behöver du

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.