0

Kundvagn

Just nu finns det inga artiklar i kundvagnen.

    Recept: Semifreddo med honung

    Semifreddo med honung

    Semifreddo med honung

    Skäm bort familjen med en läcker italienskinspirerad dessert utan raffinerat socker. Den här krämiga semifreddon är enkel att göra. Den har bara tre ingredienser och får sin naturliga sötma från honung. Den sammetslena konsistensen och fylliga honungssmaken imponerar garanterat på alla.

    Köksmaskin

    Ingredienser

    • 1 stort ägg
    • 4 äggulor
    • 100 g honung
    • 350 ml vispgrädde
    • 1 msk honung

    Så här gör du:

      1
    • Steg 1: Tillsätt ägg, äggulor och honung i köksmaskinens skål, sätt i vispen och kör maskinen på hastighet 3 i 2 minuter. Växla till hastighet 8 och fortsätt blanda i 3 minuter tills det skummar.
    • 2
    • Steg 2: Överför ägguleblandningen till en metallskål eller en värmetålig glasskål och tillaga i en dubbelbottnad kastrull på medellåg värme under ständig omrörning i cirka 10 minuter tills blandningen har tjocknat. Ställ åt sidan och låt svalna. Tips: Var noga med att inte låta äggulan bli för varm så att den stelnar. Om du har en kökstermometer värmer du blandningen till 74 °C.
    • 3
    • Steg 3: Tillsätt vispgrädden i köksmaskinens rena skål, sätt i vispen och kör maskinen på hastighet 3 i 2 minuter. Växla till hastighet 8 och fortsätt blanda i 3 minuter eller tills vispgrädden tjocknar.
    • 4
    • Steg 4: Använd en slickepott för att försiktigt vända ner den vispade grädden i den avsvalnade ägguleblandningen. Häll blandningen i en brödformen klädd med plastfolie och slå in semifreddon. Ställ den i frysen i cirka 8 timmar eller helst över natten.

      Tips: Om vispgrädden vänds ner lite i taget blandas allt väl utan att skummet försvinner. Om du blandar alltför energiskt sjunker smeten ihop och semifreddon blir hård och tung.
    • 5
    • Steg 5: När semifreddon är klar vänder du upp den på ett kylt serveringsfat, ringlar över honung och garnerar den med exempelvis honungskaka, färsk frukt eller fruktpulver.
    • Tips: Använd rumstempererade ägg för bästa resultat. Servera semifreddon omedelbart eftersom den smälter snabbt.
    Steg 1

    Steg 1

    Steg 2

    Steg 2

    Steg 3

    Steg 3

    Steg 4

    Steg 4

    Steg 5

    Steg 5

    Semifreddo med honung

    Det här behöver du

    Vår webbplats visas bäst i senaste versionen av Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox.